I dag var jeg på God Morgen Norge for å dele mine beste tips til sommerperler der du slipper å møte naboen.

Fikk du ikke med deg innslaget, så kan du se klippet her.

Mine tips – kort oppsummert

Italias glemte øygruppe

Middelhavet_06
Ruvende Stromboli er et sted for naturelskere og livsnytere.

De Eoliske øyer er en øygruppe som ligger litt nord for Sicilia. Det finnes ingen flyplass her, så du må ta ferge fra Sicilia. Det tar mellom 1,5 – 2 timer, litt avhengig av hvilken øy du skal til. På Stromboli er det vulkanutbrudd ca. hvert 20. minutt, og stemningen er helt unik. Gå heller ikke glipp av øygruppens største øy, Lipari. 

Spania – fastlandets beste strender

Strand Cabo
I Cabo de Gata er Europas tørreste område, og et sted få kjenner til.

Cabo de Gata

Cabo de Gata er en nasjonalpark som ligger 2,5 times kjøring øst for Malaga. Du kan kjøre langs kysten (Costa Tropical) hele veien, og til slutt kommer du til dette golde området, som ved første øyekast ikke ser så innbydende ut. Men det er før du finner frem til de små landsbyene Las Negras, Isleta del Moro og Agua Amarga. Strendene i området er varierte, du finner alt fra langgrunne sandstrender (El Playazo) til spektakulære steinstrender (Playa de los Muertos. Playa de los Genoveses har blitt brukt som kulisse i en eller annen Indiana Jones film, husker ikke hvilken i farta.

hetebolge_andalucia
Forvent varme dager hvis du besøker Cabo de Gata i juli og august.

Costa de la Luz

Lyskysten_08

Costa de la Luz, eller Lysets kyst, strekker seg fra Gibraltar opp mot grensen til Portugal. Her er strendene milelange, og naturen er vakker. Det er kun lav bebyggelse, og du finner fortsatt små fiskelandsbyer der det virker som om tiden har stått stille. Dette er mitt favorittsted om sommeren! Her er vi på Atlanterhavskysten, så det blir ikke like dampende hett som langs Middelhavskysten. Likevel er havet deilig og varmt. Husk at det kan blåse litt langs denne kysten, bare så det er nevnt.

Lyskysten Spania
SOMMERIDYLL: Zahara de los Atunes er en liten by med en fantastisk strand. Byen har blitt oppkalt etter tunfisken som hvert år migrerer forbi Lyskysten.

Jeg har skrevet mye om Costa de la Luz tidligere, så ta gjerne en titt på disse lenkene:

STRANDPERLER LANGS LYSKYSTEN

CAMPING PÅ LYSKYSTEN

STRANDGUIDE TARIFA

EUROPAS BESTE TUNFISK FÅR DU PÅ LYSKYSTEN

Portugals glemte kyst

Strand Costa-Vicentina
Vicentinakysten er Portugals ukjente kyst.

Mange forbinder sommerferie i Portugal med Algarve. Her ligger flyplassen i Faro, og Albufeira er den store chartermagneten. Men hvorfor ikke dra videre? Algarves vestkyst heter COSTA VICENTINA og er vill og vakker. Her kommer du tett på den portugisiske sjela. Jeg anbefaler å ha base i landsbyen Aljezur! 

Les mer: Portugal for strandløver

Portugal
Jeg vender ofte tilbake til Odeceixe, der dette elveløpet skaper de deiligste strender.

Håper du ble inspirert til å ta en litt annerledes sommerferie – utenfor turisttråkket. Og du, følg meg gjerne på Instagram! Der deler jeg mye som det ikke blir tid til på bloggen;)