De lurte på om vi hadde noen gode tips til de som fortsatt ikke har planlagt sommerferien sin. Det hadde vi, så klart!

I dag ligger intervjuet med Vibeke ute på VG+ – du finner det her, men det er kanskje ikke alle våre lesere som abonnerer på den tjeneste. Derfor får du tipsene våre her:

Reiseekspert i Bortebest, Vibeke Montero, anbefaler å tenke utenfor boksen for å få booket den beste sommerferien nå.

— De som ikke har bestilt reise ennå får kanskje panikk, også går man inn på chartersidene og ser at det begynner å bli ganske dyrt og utplukket. Da gjelder det å tenke litt utenfor boksen for å slippe overfylte strender, sier Montero. Hun foreslår interrail som et godt alternativ.

For en togbillett du kan bruke fritt i Frankrike, Storbritannia og Tyskland koster det 3050 kroner per voksen.

— Da er det bare å pakke sekken og reise til Oslo S. Det er ikke dyrt, og en god mulighet for de som kan være impulsive. Man må ikke planlegge så mye, og sjekke inn på hoteller underveis. Er det dårlig vær et sted, kan du hive deg på toget og kjøre videre. Det er en hyggelig og spennende måte å oppleve Europa på.

Brighton_24h_10
En svipptur til Brighton.

Solferie

Vil du derimot ligge rett ut på en solseng, anbefaler Montero å leie bil i Portugal eller seile i Kroatia. Hun råder også til å se Thailand og Vietnam i Asia, der det er regnsesong og prisene dumpes nå.

— Det er også verdt å huske på at jo mindre stedene er, desto mer overfylt er det. Alle vil til de små perlene med bra vær.

Monopoli_06
Alle vil til Middelhavets små, idylliske perler i sommer.

— Et vennepar av meg hadde som mål å komme til Spania denne sommeren. Men de endte opp i Vietnam fordi turen dit var billigere.Det kan lønne seg å tenke på andre alternativer enn alle andre.Vietnam har ennå ikke rukket å bli så turistinfisert, og ble aldri det nye Thailand slik mange trodde. Det er en fin destinasjon med ekstremt god matkultur. Tyrkia er et godt valg dersom du vil ha sol så billig som mulig. Mange hoteller står tomme.

— Du må bare følge UD og magefølelsen din. Badebyene trenger sårt turister, så man gjør en litt veldedig jobb ved å dra dit. Du kan nok finne noen kupp der, sier reiseekspert i Bortebest, Vibeke Montero.

Storbyferie

— Jeg ville styrt unna de sørligste storbyene som Madrid, Barcelona, Roma og Athen. De er på kokepunktet nå midt på sommeren, og i byene blir luften stående og dirre. Du orker rett og slett ingenting. Men hvis du vil på storbyferie i Europa vil jeg kanskje anbefale Paris, der det er rigget til en strand ved Seinen. Lisboa er et annet godt alternativ takket være Atlanterhavsbrisen og de deilige strendene like ved, sier hun.

Portugal_barn_04
Typisk portugisisk, og veldig godt!

Reiseekspert Vibeke Montero har selv vært på, og anbefaler, seiltur i Kroatia. Dette kan du få ganske rimelig, og få sol samtidig som du slipper overfylte strender.

— Da kan du selv finne de skjulte strandperlene. En seiltur i Kroatia er veldig behagelig, og jeg synes det var helt fantastisk. Du får den salte brisen og havfølelsen på dagen, samtidig som at du kan kose deg på de små, koselige stedene om kvelden, sier hun.

Her kan du lese mer om Vibekes seilferie i Kroatia>>

Og sånn duver dagene avsted…