Sommerens favorittdestinasjoner

Ving_Cala_Dor
Cala d'Or er en av Mallorcas mange, vakre bukter. Foto: Ving
Januar. Mørkt. Halvveis til sommer. Ikke rart mange bestiller sommerens sydenferie nå.

I dag har Ving lansert sin foreløpige indikasjon på hvor vi nordmenn vil reise i sommer. Ingenting slår nemlig juleferien når det gjelder å planlegge sommerens sol -og strandopplevelser, så allerede nå har charteroperatørene en god ide om hva som blir våre favorittdestinasjoner.

Mange vil til Mallorca

-Mallorca har økt med hele 38% i forhold til på samme tid i fjor, sier kommunikasjonsdirektør i Ving, Tonje Løkaas Fossum. Bulgaria og Kroatia har også seilt opp som nye favoritter nå som mange vegrer seg for å reise til Tyrkia.

Fem på topp hos Ving
1. Mallorca
2. Kreta
3. Gran Canaria
4. Rhodos
5. Kypros

Vi elsker også Mallorca, og har skrevet om hva du bør shoppe der, hvor du kan feste og hvor du bør sykle. Her kan du hente inspirasjon hvis du er en av de som peiler seg inn på Balearenes største øy i sommer.

Men kanskje ønsker du deg en ferie der du slipper å omgås nordmenn på hvert gatehjørne? I så fall har vi lagd vår egen underdog-liste til sommerens deiligste strandliv.

Fem på topp hvis du vil unngå naboen

1. Sør-Italia

Tropea
Det er ikke bare Amalfikysten som har idyllisk landsbyliv. I Tropea finner du lekker strand OG koselig landsby.

Fly til Roma, og tøff deg nedover Italias kyst til du kommer til tåspissen. Calabria er undervurdert som feriedestinasjon, og landsbyer som Pizzo, Tropea og Scilla har en herlig hverdagsfølelse, samt kort vei til stranda.

2. De Eoliske øyer

Lipari
Italiensk øyperle: Lipari

Vi holder oss i Italia, men nå i havgapet nord for Sicilia. Her ligger vulkanøya Stromboli, og er en av verdens mest aktive vulkaner. Øyhopp mellom Lipari, Panarea, Salina, Vulcano, Alicudi, Filicudi og Stromboli, og fall pladask!

3. Bonifacio på Korsika

Korsika_04
Søtti meter over havet balanserer Bonifacios hus på klippene.

Klippelandsby hvor husene sitter helt på kanten av stupet. Hit kommer du ikke for strandliv, men for arkitektur, fantastisk mat og for å oppleve den franske øya der du aldri hører marseillaisen.

4. Portugal

Strand Costa-Vicentina
Vicentinakysten er Portugals ukjente kyst.

Det er et mysterium for meg hvorfor ikke flere reiser til Portugal. Her er alt på stell: maten, hotellene, strendene og landskapet.

5. Alghero på Sardinia

Alghero er en stor småby, komplett med byborg, festingsverk og hundrevis av trivelige kafeer og restauranter. Dessuten har byen perfekt utsikt mot solnedgangen, og veien til Sardinias lekre strender er ikke lang.

Vibeke Montero

 

Oppdragsgivere: Egmont Publishing (Kamille, Kamille Puls, Hjemmet, Foreldre & Barn), Bonnier (Tara, Tara Frisk), Vagabond, Aftenposten, VG, med flere.

Favorittsted: Verdens vakreste by Venezia. Estetikken treffer meg midt i hjertet hver gang, og jeg elsker å bare gå rundt, helst om høsten, og snuse inn lukten av fuktig treverk til lyden av de skvulpende, melketurkise kanalene.

Beste reiseminne: Da jeg møtte mannen min i soloppgangen på Taj Mahal i 1995. Det var tidenes tjukkeste tåke, og selvom vi sto en meter fra den majestetiske bygningen, kunne vi ikke se den. Derfor begynte vi å snakke sammen i stedet…

Verste reiseminne: Da jeg havnet i rettsak i Marokko etter å ha kjørt på en liten jente som brakk benet. Grøss og gru.

[email protected]

More from Vibeke Montero

3 reiser jeg trodde jeg skulle hate

Disse tre reisene ble ikke som jeg trodde. En ble verre, en...
Les mer