Svusj, et kloster her, og bråbrems, byens eldste olivetre der. Å sykle seg gjennom Mallorcas hovedstad er en fryd. Passelig sakte ferietempo, og mange stopp underveis. For eksempel for å ta en iskrem på den tradisjonelle cafeen Can Joan de s’Aigo ( Carrer del Baró de Santa Maria del Sepulcre, 5). Her drikker du tjukk, varm sjokolade om vinteren, men om sommeren er det lokal mandeliskrem som gjelder!

Palma_paa_sykkel_01
Mandlene på Mallorca blir til himmelsk iskrem i sommermånedene!

Vi beveger oss langt utenfor turisttråkket rundt Passeig del Born og La Llotja, og mot åsen der vindmøllene sto tett i gamle dager. I dag heter dette området El Jonquet, og finner du veien hit, venter et stykke autentisk Mallorca. Det var her fiskerne bodde i gamle dager, og nå har så smått hipsterne begynt å feste grepet med sine lange skjegg, svisje juicebarer og hippe vintagebutikker. Vindmøllene finner du fortsatt, hvis du leter, og de er like romantiske nå som da.

Les mer om hvor kult dette strøket er!

La_Palma_sykkel
Får du ikke vind i håret av å sykle, kan det hende disse vindmøllene får det til å blafre litt ekstra.

Det er rett og slett befriende å tråkke seg forbi både de overprisede restaurantene på Plaza Mayor og den enorme køen som snirkler seg foran den verdenskjente katedralen. Østenfor bykjernen venter den deilige strandpromenaden som tar deg hele veien til Portixol.

La_Palma_sykkel_03
Sykkelsti langsmed havet. Akkurat sånn jeg liker det!

Vind i håret og lyden av plaskende Middelhav (vel og merke avbrutt av tordenet fra charterflyene som går inn for landing) er en herlig måte å feriere på. Kanskje en kaffepause på små barer der kaffen fortsatt koster en euro per kopp? Sykkelstiene er fantastiske! Nesten som i Danmark, akkurat som jeg liker det, flatt og romslig.

La_Palma_sykkel_04
Du passerer små bukter og trivelige barer på kyststrekningen utenfor Palma.

Ta gjerne et kjapt stopp i Puro Beach, den hvitmalte strandklubben som har festet Palma på trendsetternes kart de siste årene. Her er det lette lunsjer, deilige cocktails og kanskje en massasje som gjelder. DJ’ene koser seg i takt med gjestene, og her ser du hvem som snurrer plater denne sesongen. Vel verdt et stopp!

Fikk du lyst på to hjul mellom bena og full fart langs den mallorkinske kysten denne sommeren? Ta kontakt med PORT BIKE MALLORCA, eller en av de andre arrangørene i hovedstaden. Pris: fra 14 euro per dag per sykkel.

La_Palma_sykkel_06
Fra sykkelsetet ser Mallorca ekstra vakker ut! FOTO: Fran Fernandez

Mallorcas lillesøster Menorca tar seg også uforskammet godt ut fra sykkelsetet. Sjekk Ingas rapport her.