En perfekt dag i Marbella

Marbella_04
Solkysten er vakker!
Noen arbeidsdager er bedre enn andre. Sjarmetappen for en reisejournalist er alltid å være ute i felten. Shoppe, drikke vin til lunsj og bli kjent med nye steder. Det føles i grunn veldig som ferie.

Noen ganger får jeg siste-liten-beskjeder fra redaksjonene jeg leverer til. Denne gangen ønsket Se & Hør seg en reportasje fra Marbella, og dermed var det bare å hive seg på motorsykkelen for å sjekke ut Solkystens mest kjente by. Det passet bra akkurat i dag, for solen skinte fra skyfri himmel. Strandbarene har akkurat åpnet for sesongen, og det hviskes om at det skal bli den varmeste sommeren i manns minne. Mai måned har så langt vært upåklagelig. Skyfritt, regnfritt og vindstille.

Denne poncho-saken ble med hjem fra butikken Pacy Natural Cotton.
Denne nydelige poncho-saken ble med hjem fra butikken Pacy Natural Cotton i Marbella, sør i Spania.

I Marbella skjønner jeg fort at det ikke går helt etter planen. På ti minutter har både jeg og min kjære shoppet for de løse euroene vi hadde i lommeboka. En herlig sommertopp fra Ibiza til meg, og en stråhatt til herren. Begge deler i lekre Pacy Natura Cotton i Calle San Juan de Dios nummer 10. Fortsetter vi sånn, brenner vi honoraret før jobben er gjort. Men egentlig er det ingen fare, for gamlebyen (eller Casco Antiguo, som de sier her) er full av lekre boutiques som slett ikke lever opp til ryktet om at Marbella kun er for de pengesterke. Mye lekkert, og ikke minst, mye jeg ikke har sett andre steder. Det er pluss i boka!

Klin til med gratis personlig shopper på neste Londontur!

Jean-Pierre Semal viser stolt frem sitt himmelrike.
– Sånn ser himmelen ut! sier sommelier Jean-Pierre Semal på Ocean Club.

Dagen avsluttes på Ocean Club, en av Solkystens aller lekreste strandbarer, der det er godt å være menneske. Sommelier Jean-Pierre Semal viser meg inn i vinkjelleren som inneholder 7 av verdens 10 beste roseviner.

– Dette er mitt himmelrike,  sier han og smiler.

Når han ikke er vinekspert på Ocean Club, tilbringer han vinterhalvåret med å reise fra vinland til vinland på jakt etter ypperste vare. Og jeg som trodde jeg hadde verdens beste jobb!

Eller hva med en langt mindre kjent spansk by? Min favoritt er vakre Vejer.

 

Vibeke Montero

 

Oppdragsgivere: Egmont Publishing (Kamille, Kamille Puls, Hjemmet, Foreldre & Barn), Bonnier (Tara, Tara Frisk), Vagabond, Aftenposten, VG, med flere.

Favorittsted: Verdens vakreste by Venezia. Estetikken treffer meg midt i hjertet hver gang, og jeg elsker å bare gå rundt, helst om høsten, og snuse inn lukten av fuktig treverk til lyden av de skvulpende, melketurkise kanalene.

Beste reiseminne: Da jeg møtte mannen min i soloppgangen på Taj Mahal i 1995. Det var tidenes tjukkeste tåke, og selvom vi sto en meter fra den majestetiske bygningen, kunne vi ikke se den. Derfor begynte vi å snakke sammen i stedet…

Verste reiseminne: Da jeg havnet i rettsak i Marokko etter å ha kjørt på en liten jente som brakk benet. Grøss og gru.

[email protected]

More from Vibeke Montero

Nudist i Spania

Liker du ikke skille? Neste gang du drar til Spania, kan du...
Les mer