Noen ganger får jeg siste-liten-beskjeder fra redaksjonene jeg leverer til. Denne gangen ønsket Se & Hør seg en reportasje fra Marbella, og dermed var det bare å hive seg på motorsykkelen for å sjekke ut Solkystens mest kjente by. Det passet bra akkurat i dag, for solen skinte fra skyfri himmel. Strandbarene har akkurat åpnet for sesongen, og det hviskes om at det skal bli den varmeste sommeren i manns minne. Mai måned har så langt vært upåklagelig. Skyfritt, regnfritt og vindstille.

Denne poncho-saken ble med hjem fra butikken Pacy Natural Cotton.
Denne nydelige poncho-saken ble med hjem fra butikken Pacy Natural Cotton i Marbella, sør i Spania.

I Marbella skjønner jeg fort at det ikke går helt etter planen. På ti minutter har både jeg og min kjære shoppet for de løse euroene vi hadde i lommeboka. En herlig sommertopp fra Ibiza til meg, og en stråhatt til herren. Begge deler i lekre Pacy Natura Cotton i Calle San Juan de Dios nummer 10. Fortsetter vi sånn, brenner vi honoraret før jobben er gjort. Men egentlig er det ingen fare, for gamlebyen (eller Casco Antiguo, som de sier her) er full av lekre boutiques som slett ikke lever opp til ryktet om at Marbella kun er for de pengesterke. Mye lekkert, og ikke minst, mye jeg ikke har sett andre steder. Det er pluss i boka!

Klin til med gratis personlig shopper på neste Londontur!

Jean-Pierre Semal viser stolt frem sitt himmelrike.
– Sånn ser himmelen ut! sier sommelier Jean-Pierre Semal på Ocean Club.

Dagen avsluttes på Ocean Club, en av Solkystens aller lekreste strandbarer, der det er godt å være menneske. Sommelier Jean-Pierre Semal viser meg inn i vinkjelleren som inneholder 7 av verdens 10 beste roseviner.

– Dette er mitt himmelrike,  sier han og smiler.

Når han ikke er vinekspert på Ocean Club, tilbringer han vinterhalvåret med å reise fra vinland til vinland på jakt etter ypperste vare. Og jeg som trodde jeg hadde verdens beste jobb!

Eller hva med en langt mindre kjent spansk by? Min favoritt er vakre Vejer.