Det går direktefly fra Oslo til Phuket, og derfor er dette mange nordmenns enkleste tilgang på deilig, thailands strandliv. Men blir du lei av sol og sand, så finnes det mye å gjøre i området.

Her er mine favoritter til en litt annerledes ferie i Thailand

Elephant Hills

Opererer på elefantens premisser, og tilbyr derfor ikke elefantriding. Jeg elsker at dyrene tas på alvor, og selvom du ikke kan ri på dem, får du både mate og bade dem. Du får også plante bambusskudd som skal sikre elefantene mat i fremtidn, og oppleve de enorme dyrene i deres naturlige element; jungelen.

Thailand_elefant_02
Elefantene på Elephant Hills brukes ikke til riding. De nyter tilværelsen med kongelig oppvartning.

De har ulike opplegg, alt fra et par timer til flere dager der du overnatter i luksusteltene til lyden av jungelen. Vi testet elvepadling i kano, og så blant annet en slange.

Beliggenhet: 2 timers kjøring nord for Phuket, i nasjonalparken Khao Sok.

Les mer på Elephant Hills webside

 

Rainforest Camp

Gir deg muligheten til å overnatte på en av Thailands vakreste innsjøer. Cheow Lan Lake er spiddet av flere hundre kalksteinsklipper, og er et magisk skue i solnedgang. Campen er designet slik at du kommer tett på naturen i luksustelt som ligger rett på flytebrygger. Herfra kan du oppleve innsjøens kriker og kroker i kayakk, eller bare svømme rundt i det behagelige, smaragdgrønne vannet.

Phuket_utflukt_Rainforest_Camp
Å overnatte i et luksustelt er en morsom opplevelse, for store og små.

Beliggenhet: 2 timer og 15 minutters kjøring nord for Phuket, i nasjonalparken Khao Sok.

Les mer på Rainforest Camps webside

Eco Khao Lak

Dette selskapet tilbyr alt fra rafting, elefantopplevelser og matlaging. Vi testet matlagingskurset og elsket det! Først gikk vi på markedet og lærte om ulike råvarer, hvilken ris man skal velge og hvorfor thaiene ikke bruker salt.

Phuket_matlagingskurs
Jeg koser meg på utendørs matlagingskurs med barna i Khao Lak.

Beliggenhet: Khao Lak ligger en times kjøring nord for Phuket.

Matlagingskurset kan bestilles online på www.ecokhaolak.com