Hvem hadde trodd at vi skulle ha noe til felles med Rihanna. Men det har vi. Instagram fjernet nemlig et av våre foto fra kontoen vår fordi innholdet brøt med retningslinjene. På bildet er det en jente som soler seg naken. Hun viser seg ikke fram og står ikke i noen utfordrende positur. Hun står rett og slett og slapper av i sola slik hun ble skapt. Naken. Det samme skjedde Rihanna, også hennes bilder ble sensurert fordi hun viste en brystvorte. Senere ble kontoen hennes fjernet, uvisst av hvem. At BadgalRiri hadde lagt ut fjorten dusin foto av seg selv mens hun røyker marihuana, var imidlertid helt ok for den sosiale bildedelingstjenesten.

Et gyllent fotoøyeblikk i Havanna

Det er ironisk at Instagram tar over der religionen slapp. De mest absurde regler består. Mannlige brystvorter er lov. Kvinnelige er strengt forbud. Det må bort! Kontoer der kvinner står i utfordrende posisjoner og inviterer til treff mot betaling er greit fordi de har klær (som en tråd i baken). En jente uten sminke som soler seg i en øde bukt, er mot reglene.

Setter man ikke grenser for hva som kan postes, er det nok en risiko for at også vi i Bortebest.no får noen visuelle sjokk når vi åpner appen.  Men nå framstår reglene som paradoksale og minner heller om noe et inkonsekvent religiøst moralpoliti kunne funnet på, og slett ikke noe som passer inn i en moderne bildetjeneste.

Derfor viser vi bildet av jenta både forfra og bakfra. Vi tar selvsagt ikke risikoen ved å poste det i sosiale medier for vi vil nemlig fortsatt kunne nå dere på Facebook, Instagram og Twitter. God sommer til alle dere!

Bryter dette nudistbildet mot moralreglene på sosiale medier? Foto: Spencer Montero / w.ww.photito.com
Bryter dette nudistbildet mot moralreglene på sosiale medier? Foto: Spencer Montero / w.ww.photito.com

Hva har vi i bagasjen? Vi i Bortebest.no forteller alt. No filter!