Klokka 12.30, Marbella: Champagnen flyter, og festen har begynt langs bassengkanten på Ocean Club, en av Marbellas mest eksklusive strandklubber.

–  Gudskjelov at botoxen min akkurat har begynt å virke, sier Audrey Rhind fra Skottland når jeg ber henne om et bilde på den lekre strandklubben, beliggende en champagnekorksprett unna den dekadente marinaen Puerto Banus. Hun sier det spøkefullt, men ser ut som en million dollar der hun slanger seg på de runde solsengene med et glass Veuve Clicquot i hånden.

Ibiza – fra hippie til hip

Folk er over gjennomsnittlig vakre her, det er ikke til å unngå å legge merke til. Men så ligger det også flere kosmetiske klinikker i Marbella enn i resten av Spania til sammen. Kort sagt er Marbella for Solkysten det Cannes er for den Franske Rivieraen. Et sted for dyrking av smekre fasader og statussymbol som Porsches hingst og Lamborghinis okse.

Solkystens beste sushi får du på Ocean Club.
Solkystens beste sushi  og rosevin får du på Ocean Club.

På Ocean Club kulminerer den dekadente livsstilen. 

– Vi har fått mye pepper i spansk media under finanskrisen, sier PR-kontakt Ana Lucia Alonso.

Det er kanskje ikke så rart at spanske journalister reagerer negativt på champagnesprayingen som klubben er kjent for på sine Sintillate-parties når resten av landets sørligste fylke forsøker å riste av seg en arbeidsledighet på opp mot 40 prosent. Men samtidig så blir det feil å sette opp finanskrise mot feriefolkets nytelse. Marbella gjør jo faktisk bare det hun gjør aller best: legger til rette for fest og moro, solskinn og hedonistisk forlystelse. DJ’en skrur opp volumet. Dunk, dunk, jeg er med! Det er ingenting som en god fest midt på dagen.

En perfekt dag i Marbella

Rett nedenfor The Ocean Club kan du stikke tærne i Middelhavet om du vil.
Rett nedenfor The Ocean Club kan du stikke tærne i Middelhavet om du vil.

Men alt er ikke overdådig her. Både bassenget, servicen, og ikke minst maten rettferdiggjør litt stivere priser enn langs resten av Solkysten. Og i tilfelle du skulle lure på hvor stiv prisene er, så har du en oversikt her:

 

Ocean Club_marbella_04
Du vet du er på en trendy strandklubb når minsteprisen på en solseng er 125 euro. Her er menyeb fra Ocean Club i Marbella, sør i Spania.

 

Flere eksklusive strandklubber i Marbella

Andre kjente strandklubber langs denne kysten inkluderer Nikki Beach, Puro Beach og La Sala by the Sea (tidligere Buddha Beach). Husk bare at på disse strandklubbene dukker du ikke opp med håret i en hestehale, en utvasket bikini og en kjølebag med mat. Det er et skikkelig faux pas. Tenk heller høye hæler, accessoirer som kaftaner, saronger, smykker og hatter, og et finslipt kredittkort.

Jeg vet såvidt opp og ned på en kjendis, og er ikke den mest kvalifiserte til å bedrive kjendisspotting. Særlig ikke på Ocean Club som besøkes av mange fotballstjerner, boksere og andre idrettsutøvere. Men har du øynene med deg, og er godt opplest på den internasjonale sladrepressen, så er absolutt muligheten til stede for å se en kjendis eller to.