Fotballreiser er mer populært enn noensinne, og det er først og fremst europeiske topplag vi vil se. Mange forbinder nok en fotballopplevelse i utlandet med en storbytur. Men hvorfor ikke kombinere førsteklasses fotball med sol og bad? Vinn-vinn, spør du meg!

I disse kystbyene ser du toppkampene

Du må nemlig ikke til storklubbenes hjemmebaner for å oppleve dem live. Noen ganger er det vel så gøy å se dem på bortebane!

Brighton, England

Brighton & Hove Albion (på folkemunne kalt The Seagulls) spiller for første gang i historien i Premier League. Det betyr at annenhver uke spilles det førsteklasses, engelsk fotball på The Falmer Stadium (også kalt Amex).

Fotballreise Brighton
Engelske jenter elsker fotball!

Brighton er en utrolig koselig badeby som ligger en halvtime sør for Gatwick med tog.

Fotballferie England
Brighton er perfekt hvis du vil kombinere fotballferie med strandliv.

Gå ikke glipp av ligaens siste kampdag den 12. mai 2019 når Brighton møter Manchester City på hjemmebane!

Cagliari, Sardinia, Italia

Lengst sør på Sardinia ligger øyas største by Cagliari, og jammen spiller ikke bylaget Cagliari Calcio i Italias førstedivisjon Serie A. Dette er gode nyheter for deg som liker italiensk toppfotball, og som samtidig vil kose deg på Italias aller vakreste strender. Sardinia er kjent for sitt glassklare hav, og bystranden i Cagliari bærer det poetiske navnet Spiaggia del Poetto. Den ser sånn ut:

Fotballreise strand Sardinia
Cagliari har ikke bare et fotballag i første divisjon. De har også en fantastisk bystrand!

Bordeaux, Frankrike

Bordeaux er byen som har alt: storbypuls som minner om Paris, kort vei til Europas høyeste sanddyne, et spektakulært opplevelsessenter for vin OG et lag i Frankrikes førstedivisjon Ligue 1, nemlig Les Girnondins!

Bordeaux har parisiske følelser.

Det tar en time å kjøre fra stadion Matmut Atlantique til sanddynen Dune du Pilat (107 m.o.h) som ligger i Arachonbukta. Langs stranden setter fiskerne opp østersboder, der du kan nyte fersk fangst og et glass (eller to) med rosevin. Det er lov i denne vinbyen.

Fotballreise Bordeaux
En fotballreise til Bordeaux kan fint kombineres med et bad i Atlanteren.

Portimao, Portugal

Primeira Liga, også kalt NOS, preges som regel av storlagene Benfica, Porto og Sporting. Dette trekløveret kalles Os Três Grandes (de tre store) i Portugal. Algarvekysten har sitt eget lag i Primeira Liga. Det heter Portimonense, og spiller sine hjemmekamper i den sjarmerende kystbyen Portimão , som også er europeisk sportsby i 2019.

Fotballreise Portugal
Deilig strandliv på Praia da Rocha bare tre kilometer fra fotballopplevelsene i Portimao.

Det tar 50 minutter å kjøre hit fra flyplassen i Faro, og Algarvekystens strender er drømmende vakre! Det er bare tre kilometer fra stadion til stranden, så pakk gjerne strandtøyet med deg på kamp!

Fotballreiser strand
Kanskje blir du inspirert av å se heltene dine spille?

PS: Den 14. april spiller Portimonense hjemmekamp mot topplaget Porto (som i skrivende stund leder ligaen).

Reisetips:

Visste du at du kan sammenligne billettpriser på fotballreiser med søkemotoren Fotballreise?

PS: Dette er ikke en sponset lenke. Den er kun ment som tilleggsopplysning for deg som er på jakt etter de beste prisene.