Ibiza er fest. Øya har holdt partystemningen i taket gjennom generasjoner, og fortsetter å fascinere sine tilreisende. Man blir rett og slett hekta på energien og de endeløse nettene. Men vær advart – uansett hva du pakker, så vil behovet for en oppgradering av garderoben melde seg. Ibiza har nemlig en helt egen stil. Og den beste måten å tillegne seg den på er å ta turen til hippiemarkedene i Las Dalias og Es Canar.

På merkelappen står det at bikinien inneholder 20% tull og tøys, 15% farge, 10% prosent glitter, 5% prosent gjennomsiktighet og 50% attitude tilsatt fra din side.
Ibiza_11
Ziggy selger fjær, til håret.
Smykker mot solkysset hud er SÅ Ibiza.
Smykker mot solkysset hud er SÅ Ibiza.
itsy bitsy, og håndlagd.
Bikini håndlagd i Barcelona.
Ibiza_8
Hippier er hyggelige folk!

Full markedsfest

Bodene, luktene, lydene, fargene og smakene frakter oss tilbake til det glade søttitallet, og menneskene er så hyggelige! Ingen roping og skriking slik vi er vant med fra andre latinomarkeder, bare varme, direkte smil. Dette er stedet å kjøpe med seg de klassiske, hvite Ibizaplaggene i løs og ledig adlibstil. Og skal du ta stilen helt ut, kjører du på med cowboyboots. Røde, blå, semskede, høye, lave eller broderte, det spiller ingen rolle. Looken fungerer dessuten like godt på dagtid som på kveldstid, også er det selvsagt en bonus at boots er behagelig å danse i.

Ibiza_9
Fra strand til fest med et skjørt over bikinien?
Cowboyboots om sommeren er alfa omega på Middelhavets hippieøy.
Cowboyboots om sommeren er alfa omega på Middelhavets hippieøy.

Uansett om du har sansen for markeder eller ikke, så er Ibizas hippiemarkeder noe for seg selv. Jeg skal ærlig innrømme at jeg er av typen som er skeptisk til markeder. Å gå i kø mellom salgsboder er ikke min greie. Men her plukket jeg opp unike plagg jeg ikke har sett andre steder. Blant annet en lekker oransje og brunglitrende bikini. Den er håndlagd i Barcelona, og på merkelappen står det at den inneholder tjue prosent tull og tøys, femten prosent farge, ti prosent glitter, fem prosent gjennomsiktighet, samt femti prosent attitude tilsatt fra din side. Sånt må man jo elske!

Ibiza_6
Store smil og fargerike varer oppsummerer hippiemarkedene.
Kule typer bak salgsbodene.
Kule typer bak salgsbodene.

 

 

Hvor og når? 

Las Dalias (min favoritt) – Hver lørdag nordøst på øya. I sommermånedene arrangeres også nattmarked her.   

Es Canar – Hver onsdag i Punta Arabio.

 

[separator type=»thick»]

LAS DALIAS på Instagram