Vi digger luksus

Og når jeg sier ‘vi’, så mener jeg ikke bare oss damene i Bortebest, men nordmenn generelt. Før helgen kunne vi lese i VG om det norske reisebyrået Becuriou Private Travel som selger ferieturer som koster mellom hundre tusen og tre millioner kroner.

Glem stivpyntede middager og formaliteter man bare blir sliten av. Her er det lov å ha det gøy, kaste skoene, le for høyt og danse rart.

Som noen av våre faste lesere kanskje har fått med seg, dro jeg på en ukes luksuscruise i Middelhavet i begynnelsen av august. Skipet heter SeaDream, og nettopp det cruiset nevnes i VG’s reportasje. Prislappen derimot, er slett ikke så høy at dette er en uoppnåelig drøm. I januar kan man cruise i sus og dus i Karibia for 2.856 euro per person for seks døgn (pluss 300 euro i skatter og avgifter). Det er mye penger, men du verden så mye man sitter igjen med. La oss se på det på en annen måte. Pris per døgn er 3.300 kroner. Det er det så absolutt verdt, og jeg synes man får mye igjen for pengene.

Les mer om hvordan jeg veltet meg i luksus på dette cruiset. Klokt? Neppe. Deilig? Javisst.

Min fantastiske venninne Merete (og forøvrig logodesigner på Bortebest!) og jeg prøver å komme oss på tur hvert år, gjerne på cruise.
Min fantastiske venninne Merete (forøvrig logodesigner på Bortebest og den kreative kraften i Felt.no) og jeg prøver å komme oss på tur hvert år, gjerne på cruise.

Hvorfor velge et luksuscruise?

Alle som har vært på cruise, vet å vurdere forholdet mellom ansatte og passasjerer. På SeaDream er det 95/112. Altså 95 ansatte og 112 passasjerer. Dette er for dekadent å regne, til og med i cruiseverdenen.

På vår seiling fra Roma til Dubrovnik (via de italienske perlene Sorrento, Positano, Taormina, Crotone og Monopoli) var vi bare hundre passasjerer ombord, og hadde følgelig nesten en ansatt per snute.

Aperitiff på dekk mens solen maler himmelen over Middelhavet lakserosa. Livet er godt.
Aperitiff på dekk mens solen maler himmelen over Middelhavet lakserosa. Livet er godt.

Aldri har jeg gjort så lite som på dette cruiset. Ikke brettet jeg klær, ikke redde jeg senger, ikke så jeg på klokka, og ikke ofret jeg morgendagen en tanke. Men alt dette er ikke luksus forbeholdt SeaDream. Man trenger strengt talt ikke bo på et femstjerners, flytende hotell for å slippe å bry seg om denslags.

Det som derimot skiller SeaDream fra andre cruise er hvor tilrettelagt alt er. Alt serveres før jeg rekker å tenke at jeg ønsker meg det. Kaviar? Yes please. En cosmopolitan? Ja, hvorfor ikke. Sykler til bruk på land? Værsågod. Våte kluter, vannflasker og champagneglass deles ut stadig vekk. Smilene hos de ansatte sitter løst, og når stemningen stiger i baren på toppdekket, spør vi hvor lenge de holder åpent. -Så lenge dere vil! Sånt kan vi like. Ingenting er verre enn en bar som stenger akkurat i det det begynner å ta av.

Yachten 'vår', duvende utenfor den italienske pastellidyllen Positano.
Yachten ‘vår’, duvende utenfor den italienske pastellidyllen Positano.

Den største utfordringen i løpet av uken var å finne riktig antrekk til cocktail hour. Bahaha! Denne utfordringen er nesten latterlig for en småbarnsmamma som har med seg en hel garderobe hun ikke har fått brukt de siste fem årene. Spørs om ikke dette cruiset burde komme på blå resept for utbrente sjeler?

Avslappet luksus

En annen ting som skiller SeaDream fra hveten er at alt er inkludert (minus spa og utflukter). Vil du ha Baileys til morgenkaffen, får du det. Vil du ha et champagneglass på rommet mens du sminker deg, så ringer du på room service. Eller egentlig er jeg overbevist om at det holder lenge å hviske ønsket ut i korridoren, for du er aldri langt unna noen som ønsker å oppfylle ønskene dine. Livet er deilig ombord i SeaDream, uten at det føles for pretensiøst. Glem stivpyntede middager og formaliteter man bare blir sliten av. Her er det lov å ha det gøy, kaste skoene, le for høyt og danse rart.

Bulgariprodukter på badehylla, og champagneglass fra Porsgrunn porselen.
Bulgariprodukter på badehylla, og champagneglass fra Hadeland Glassverk.

Kort sagt, her er ti av høydepunktene fra sommerens aller beste uke

1. Romslige lugarer med nostalgisk interiør. En flaske champagne venter på oss når vi kommer.

2. Vannsport. Gratis utlån av vannski, SUP-brett, vannscooter og bananbåt.

3. Saltvannsbasseng, ikke så stort, men stort nok.

4. Bulgari-produkter på baderomshylla.

5. Å bade i havet. En egen marina senkes når skipet kaster anker, og det føles veldig yacht-aktig å hive seg uti bølgene.

6. Gratis utlån av sykler som man kan bruke på land. Fantastisk frihetsfølelse å oppdage et nytt sted på egne hjul.

7. Hyggelige mennesker å bli kjent med. I og med at det kun er drøye hundre passasjerer ombord blir man kjent med alle, og det er lagt opp til mingling når det er sundowners på toppdekket, cocktail hour i salongen og musikk under stjernene etter middag.

8. Alt av mat og drikke er inkludert. Ekte champagne, gourmetmat, håndplukkede viner, kaviarkveld, aperitiffer og avec’er.

9. Thai Spa. Her kunne jeg lett ha lagt meg inn i en uke! Jeg har opplevd mange fantastiske spa rundt omkring i verden (noen ikke fullt så gode også), men spa’et på SeaDream er virkelig førsteklasses med høyt kvalifiserte terapeuter. Det er faktisk det eneste sertifiserte Thai-spa’et som finnes til havs. Noen av behandlingene kan man nyte ute på dekk. Hold øye med gode kampanjetilbud hver dag i cruiseprogrammet!

Den eneste tingen jeg har å klage på i ettertid er at jeg har fått abstinenser. Siste dagen finner vi ut at vi kanskje bør forberede oss på hverdagen som venter hjemme, særlig venninnen min og jeg som skal hjem til mann og barn.

-Jeg tar med meg noen triks hjem herfra, og har planen klar. Når jeg kommer hjem serverer jeg litt saftis mellom fiskepinnene og tomatsuppa, og sier til ungene at det en hvilerett, sier Hans Petter fra Stavanger. Vi vurderer å trappe ned servicenivået den siste dagen. Men det var visst i et edru øyeblikk. Det er bare å dundre løs, og kjøre Bali bed på dekk den siste natta. Den res opp mens vi spiser middag, og ser fryktelig innbydende ut der den gnistrer under stjernehimmelen. Men sove? Nei, vi kjører pysjamas party. Det er akkurat rock n’roll nok til å avslutte festen til havs. Dagen etter blunker kaptein Bjarne til oss mens vi spiser frokost. – Så godt å se at dere ikke kastet bort den siste natten, jenter! Vi har kameraer, vet dere…