Husmorens tips til New York

Inga-husmor
Husmor Inga renser klær i New York. Kjøkkenhåndkle fra Whisk i Brooklyn, skjorte fra Banana Republic (40 dollar) og avklippede jeans. Trenchen er fra Morris.
Bli slank, få pene føtter og spar penger når du reiser til New York eller andre steder.

Jeg har vært alene med nr 1-sønn fra han var bitteliten. Derfor har jeg ervervet  kunnskap om hvordan få mest mulig for pengene. Å handle i Norge gir lite for pengene. Å harryhandle i utlandet, gir mye.   Fordi jeg har reist mye i jobben, har jeg harryhandlet i mange forskjellige land. Ost, skinke og matvarer har kjøpt i Spania. Fotballsko har jeg kjøpt på Footlocker i London eller en amerikansk by (halv pris av i Norge). Og selvsagt kjøper jeg varer og tjenester når jeg er i min favorittby, New York. Denne metropolen er på ingen måte noen billig destinasjon (særlig nå som kronen ikke er mye verdt). Men som husmor vet jeg råd.

1) RENS VINTERTØYET I NEW YORK: Crazy? Langt i fra! Å rense en sommerkjole på Kolbotn koster nå 400 kroner. Det er crazy. Derfor tar jeg med meg klær som må renses til New York. Det kostet for eksempel 8 dollar å rense trenchcoaten på bildet, det tilsvarer 64 kroner. Husk at du kan rense klær også på hoteller verden over. De fleste steder, også på femstjerners hoteller, er det billigere å rense klærne enn på Lillestrøm. I New York er det renserier på omtrent hver eneste block, så her er det bare å velge og vrake.

To måneders forbruk av Stevia koster 10 dollar, vel 80 kroner, på Wholefoods i New York. Du kan finne det billigere på andre supermarked.
To måneders forbruk av stevia koster 10 dollar, vel 80 kroner, på Whole Foods Market i New York. Du kan finne det billigere på andre supermarked.

2) KJØP STEVIA: Vi spiser for mye sukker og i dag er cirka halvparten av alle 40-åringer overvektige, og 20 prosent av norske menn i alderen 30-39 år har fedme, dette ifølge Folkehelseinstituttet. Derfor erstatter jeg sukkeret med stevia, som er et søramerikansk søtningsmiddel. Det var forbudt å omsette i Norge fram til 2012, fordi helsemyndighetene trodde søtstoffet kunne ha helseskadelige effekter. I dag er det godkjent både i Norge og EU, og du får kjøpt det i helsekostbutikken, selvsagt til blodpris. Derfor kjøper jeg stevia i New York – eller aller helst i Sør-Amerika, om jeg er i traktene. Jeg ble introdusert for stevia i Colombia for 11 år siden. Alle jentene jeg traff der hadde stevia i væskeform i en liten flaske i vesken sin. Så dryppet de en dråpe i kaffen. Dette søtstoffet hadde de brukt så lenge de kunne huske.

Gå på blowbar i London 

Happy feet. Neglelakk i fargen Orange psychelique fra Dior og sko fra Soloro/lille Vinkel sko.
Happy feet. Neglelakk i fargen Orange psychedelique fra Dior og sko fra Soloro/Lille Vinkel sko.

3) PEDIKYR: En fotpleier i Norge tar i underkant av en tusenlapp for å stelle føttene dine. I New York får du det gjort for cirka 20 dollar. Jeg vil ikke anbefale noen spesiell salong, ganske enkelt fordi det er salonger i praktisk talt alle kvartaler. New York Times avdekket i vinter at mange av de som jobber på salongene er nyankomne immigranter og at mange av dem har dårlige lønns- og arbeidsvilkår. Vi oppfordrer derfor våre lesere til å gi skikkelig driks. Med skikkelig driks mener vi 20 til 25 prosent av tjenestens pris. Husk at du da støtter kvinnestyrte, lokale bedrifter.

Få flørtevipper i New York

Så kan en lure på hvorfor disse varene og tjenestene koster tre og fire ganger så mye i Norge som i New York, som er en høykostby. Det er verdt å merke seg at Virke i vinter gikk ut og viste at Norge er det landet i Europa der det handles mest  i utenlandske nettbutikker.

 

Tags from the story
, , , ,
More from Inga Ragnhild Holst
Bortebest.no samarbeider med Foreldre.no
Reisebloggen Bortebest.no har inngått en samarbeidsavtale med Foreldre.no og Klikk.no. Avtalen innbærer...
Read More