Har du vært i Malaga? De siste fem årene? Hvis ikke, så kan jeg love at byen er verdt et gjensyn. Eller kanskje er det ditt aller første møte med flyplassbyen som lenge har holdt liv i Solkystens turistmaskineri?

Malaga er annerledes, og fremstår som et forfriskende alternativ til museumstungvekteren Madrid. Bare at i Malaga har du kort vei til stranden og hele Andalucia ligger for dine føtter.

Her opplever du mitt Andalucia!

5 museer du ikke må gå glipp av

Start med Pompidoumuseet. Det ligner en Rubiks kube nederst i Malagas nyrestaurerte havneområde, og åpnet dørene i mars 2015. Her tåler du et par timer på formiddagen før restaurantene roper på deg med tapas og noe kaldt i glasset. Selv er jeg svak for Kandinsky og Frida Kahlo, men det finnes mange andre verk å beundre.

Så må jeg innom Picassomuseet selv om jeg har vært der mange ganger før. Malaga er Picassos fødeby, og museet som bærer hans navn oppleves derfor litt annerledes enn når jeg har vært på Picassomuseet i Antibes og Paris. For meg er det fargene som fanger meg hver eneste gang!

Gå heller ikke glipp av Carmen Thyssen-museet, en privat samling som har en hovedavdeling i Madrid. I Malaga finner du først og fremst dyktige, andaluciske kunstnere som Zurbarán og Sorolla.

Jeg har foreløpig ikke vært på museet for russisk kunst. Kanskje fordi jeg ikke synes det høres like interessant ut, men jeg vet at jeg tar feil. Coleccion del Museo Ruso har vidunderlige utstillinger, blant annet av Chagall, Kandinsky og Malevich.

Også må vi ikke glemme CAC Malaga som er det moderne kunstmuseet som åpnet i 2003 med verker av blant andre Olafur Eliasson, Thomas Hirschhorn, Damian Hirst og Julian Opie.

Når du er mettet på kunst, kan du sette kursen for de deilige tapasbarene. Her er mine 5 favoritter!

Malaga tapas kunst
SPISEPAUSE: Deilig tapas hører med i Malaga.

Overnatt i Malaga

Overnatt på Hotel Molina Lario der du kan kjøle deg ned på takterrassen med fantastisk utsikt over havna og katedralen. Les vår hotelltest.

hotelltips Malaga
HOTELLTIPS MALAGA: Dette hotellet, Molina Lario, anbefaler jeg på det varmeste!