De fleste i min bransje (reisebransjen) anbefaler å ta direkte kontakt med hotellene fremfor å benytte seg av hotellbookingtjenester. Men hvem har egentlig tid til det? Jeg tilbringer sjelden mer enn tre netter på samme hotell, og på én ferie overnatter jeg som regel på minst fem ulike hoteller.

Orker jeg å ringe til dem alle, og risikere å treffe på resepsjonister som ikke snakker engelsk – og i verste fall ende opp med en reservasjon jeg ikke vet om registreres? Nei. Jeg bruker hotellbookingtjenester akkurat som alle andre. Det eneste unntaket er hvis jeg skal tilbake til et hotell jeg har vært på før. Da hender det at jeg gjør en personlig vri og ringer.

hotell The Savoy London
Du finner alle slags hotell på hotellbookingstjenestene: Fra eksklusive The Savoy (som jeg bestilte på Booking.com) til shabby pensjonat.

Min favoritt

Av uviss grunn har min go to-nettside for hotellbookinger blitt Booking.com. Og nei, dette er ikke et sponset innlegg, for de som måtte tro det.

Jeg kan ikke skryte på meg å ha prøvd mange ulike søkemotorer, selv om jeg har testet både Hotels.com og Trivago et par ganger. Men Booking.com har blitt en favoritt fordi jeg har blitt godt kjent med funksjonaliteten på siden. Bruken sitter i fingrene, både på mobil og større skjerm, og  jeg kjenner til avbestillingsrutinene og filterne som gjør at jeg finner frem til akkurat det hotellet jeg ønsker hver gang. Nå er bookingsiden blitt som en minnebok der jeg kan se nøyaktig hvor jeg har reist de siste seks årene. Første gang jeg brukte den var på en overnatting i Madrid i 2012. Sånt synes jeg er koselig!

The George in Rye
The George in Rye i England er et perfekt boutiquehotell for deg som vil ha en base for natten.

Hvilken hotellbookingtjeneste er best?

For å svare på spørsmålet jeg stiller i tittelen: Bruk det du føler passer for deg. Gjør deg kjent med tjenesten, og vær trofast. Da får du faktisk en del igjen for det i form av medlemsfordeler. Som stamkunde og «frequent traveller» på Booking.com får jeg geniusrabatter som jeg kan bruke. Det er ikke alltid disse gjelder på akkurat de hotellene jeg har sett meg ut, men noen ganger gir de meg muligheten til å bo på et dyrere hotell enn jeg hadde tenkt til en rimeligere pris. Og det er jo hyggelig.

Hvilken hotellbookingtjeneste bruker du?

Hotelltips i Norge: Bo i toppen av et tre en time fra Gardermoen!