Det slår aldri feil. Når vi bikker april, begynner det å tikke inn meldinger fra venner og kjente som vil ha tips til hvor de skal tilbringe sommerferien. Det er veldig koselig å bli spurt, og det er også interessant å se hvor ulike folk er i sin tilnærming til ferie. Selv er jeg typen som liker å planlegge i god tid, og som koser meg med research-biten. Jeg har alltid vært sånn. Andre begynner først å tenke ferie når det er en drøy måned igjen. All ære til dem! Det virker deilig å ta ting som de kommer – også feriedagene.

sommerferie
Å planlegge reisen er halve feriemoroa!

Stafettferie

De som skriver til meg vil som regel til Middelhavet, gjerne Frankrike, Italia eller Spania. Noen vil ha konkrete hotelltips på steder de vet jeg har vært, mens de fleste starter på bar bakke. Veldig mange forsøker å gape over altfor mye på en uke. Som å oppleve tre land og sjekke inn på sju ulike hotell på like mange dager. Det er mer stafettløp enn ferie. Da råder jeg heller til å fordype seg i ett område av gangen. Man kan se utrolig mye forskjellig i Andalucia på en uke. Eller i Provence for den saks skyld.

Sommerferie Sardinia
Vakre Sardinia!

Sardinia og Portugal

Mens jeg leker reisebyrå, prøver jeg å sette meg inn i hvor akkurat denne venninnen eller kameraten vil trives. De aller fleste vil utforske på egen hånd fremfor å dra på all-inclusive. Og jeg tipser gjerne. I år har jeg anbefalt Sardinia til mange, for jeg synes det er så innmari vakkert der, pluss at øya har Italias fineste strender. Portugal er også høyt oppe på radaren min, et land jeg aldri blir lei av.  Også har jeg avverget potensielle katastrofeferier, som å dra til Sevilla i juli når byen dirrer i førti varmegrader.

LES OGSÅ: 5 beste tapasbarer i Malaga

Sommerferie Portugal
Jeg vender alltid tilbake til Portugals ville og vakre strender.

Jeg søker kulde

I motsetning til de som skriver til meg for å få sommerferietips, velger jeg selv å søke meg nordover. I år går ferden til England, der hele familien skal farte rundt på en kanalbåt i en uke rundt Bath. Vi gleder oss!

LES OGSÅ: Med hest og kjerre gjennom Irland

Sommerferie kanalbåt
Hello «Top Dollar»! Jeg gleder meg masse til å oppleve England i kanalbåtperspektiv ombord i denne lekre båten. Foto: Bath Narrowboats

Hva med deg, har du lagt planer for sommerferien?