Unn deg en langhelg i Malaga, da vel! Fire timers flytur fra Oslo ligger denne perlen av en by, som lenge «bare» var flyplassby. Nå har Malaga museer, tapasbarer og hotell i verdensklasse, og alt koster mye mindre enn i Barcelona!

Uvedoble Taberna

har vunnet flere priser for sine moderne variasjoner av tapas. Mine favoritter er oksehalekroketter, og det eneste jeg skulle ønske meg var litt større porsjoner. Adresse: Calle Cister 15

Antigua Casa de la Guardia

Kelneren holder styr på hvor mye du har spist og drukket for med kritt på bardisken.

er ikke en gourmetdestinasjon, men en bar fra 1840 som er helt annerledes enn alle andre tapasbarer du har vært. Bardisken strekker seg gjennom hele det lange, smale lokalet, og bak disken står sherry- og søtvintønnene stablet. Malagas søte viner er kjente, og her serveres de rett fra tønna. Betjeningen skriver ned hvor mye du drikker med kritt på bardisken foran der du står, og hele opplevelsen er nokså surrealistisk og ytterst andalucisk. Adresse: Alameda Principal 18

El Gallo Ronco

er et sted jeg alltid vender tilbake til. Både fordi de serverer fantastiske «vieiras» – kamskjell – og fordi de har live flamenco. Jeg elsker begge deler! Her betaler du 2,50 euro for et vinglass, og stemningen er hyggelig. Adresse: Plaza de las Flores 1

Flamenco og kamskjell – kan det bli bedre? Neppe.

La Taberna del Pintxo

er et fantastisk sted å kose seg med ordentlig smakfulle pintxos, som er nord-Spanias tapasalibi. Pintxos serveres med en tannpirker som holder brødbiten og fyllet på plass. Jeg foretrekker å sitte ute på gateplan, der kelnerne går mellom bordene med store serveringsfat med ulike pinxtos. Alt er ferskt fra kjøkkenet, og så plukker du bare det du synes ser godt ut.

Aubergine med honning er en sørspansk spesialitet.

Guacamole med reker får jeg aldri nok av, og frityrstekt aubergine med honning er en lokal delikatesse. Når du skal betale, teller kelneren opp hvor mange tannpirkere du har på tallerkenen din. Enkelt og morsomt! Adresse: Calle Alarcón Luján 12

El Tapeo de Cervantes

er en av mine absolutte favoritter, særlig for «chipirones» – babyblekksprut – og «carrillada» – svinekjaker. Altså, snakk om å måtte slikke seg på fingrene og nikose seg med maten! Adresse: Calle Carcer 8

Chipirones er små og proppulle av smak.

God tur til Malaga! Og her kan du forresten lese om mitt favoritthotell i storbyen – med en himmelsk takterrasse!

Se stedene på kartet