[dropcap letter=»A»]lle skriver om det mobile kontoret. Om folk som er på farta, har videokonferanser og som sitter på stranden/kafeen og jobber med et mildt smil. Ofte illustrert med stockfoto av folk i lotusposisjon på stranden med laptopen i fanget.

Men virkeligheten er av og til annerledes.

Her er tre de tre viktigste grunnene til at mobilt kontor per nå ikke er helt optimalt.

  1. Det er dårlig nett. Og det er j*** dårlig nett. Farten på internettet er dårlig mange steder i verden, selv i byer som San Francisco som ligger en meter fra verdens teknologihovedstad, Silicon Valley. Fortsatt har mange hotell idiotiske ordninger der du får nett for 8 euro eller dollar timen (selv om det er 15 år siden internetteknologi var en dyr vare) eller 16 euro for litt raskere nett. Derfor henger jeg på utsiden av balkonger med PC-en i håp om å fange opp wifi fra nerden som bor nedenfor. Eller jeg sitter på Starbucks og drikker middels kaffe i håp om å få svart på epost fra Vibeke.
  2. Strøm og mangelen på den. På flyplassene squatter folk rundt stikkontaktene, som regel er kidsa ute før meg og okkuperer sorgfritt alle støpsler. Finner du én, er den bak en sofa eller tre meter oppe på en vegg, eller kabelen din er for kort. Faen!
  3. Hardware failure. Batteriet dør. Vi har ikke med oss de greiene vi jobber med. Og hardwaren stjeles – med saken vi har jobbet så lenge med.
[columns_row] [column]
Husker du dette? Microsoft bygget et gammelt kontor til en teknologikonferanse Bortebest.no deltok på.
Husker du dette? Microsoft bygget et gammelt kontor til en teknologikonferanse Bortebest.no deltok på.
[/column] [column]
Drømmesituasjonen er å kunne jobbe ombord på cruise, slik Vibeke gjør.
Drømmesituasjonen er å kunne jobbe ombord på cruise, slik Vibeke gjør.
[/column] [/columns_row]

Derfor var vi glade da vi for et par uker siden, sammen med flere teknologismarte mennesker, ble invitert til rundebordsmøte hos Mircrosoft for å snakke om framtidens kontor og teknologi. Vi kunne fritt drømme om hvordan møbleringen på framtidens kontor burde være.

– Infrastrukturen må endres. Internettdekningen må bedres og det må tenkes strømuttak på flere steder, sa en.

– Men hvorfor strømuttak? Hva om all hardware hadde batterier som varer mye lengre? spurte en annen.

– Hva om man bare har én enhet, for eksempel en telefon, som kan kobles til alt, så har man alle dokumentene i en sky? Da trenger man ikke tenke på annet enn telefon med tastatur eller nettbrett når vi skal reise.

Vi sier ja til framtiden, ikke minst til å ha tekstene våre trygt i skyene, mens vi løper som Usain Bolt for å rekke flighten fra Charles de Gaulle med pc, kamera, nettbrett og samtidig gjør et intervju på mobiltelefon.

PS! Vi er på nett i ferien

* 40 prosent mener tilgang til teknologi og digitale tjenester gjør ferien bedre, kommer det fram av en spørreundersøkelse Microsoft har gjort.

* Over 40 prosent jobber mens de er på ferie, i ulik grad. Over halvparten uttaler at de ikke jobber i det hele tatt.

* 30 prosent sjekker jobbmailen mens de er på ferie.

* Hele 40 prosent svarer at de blir beroliget av å vite hva som skjer.

* Over 40 sier det blir mindre krevende å komme tilbake til jobb ved å sjekke mail på ferie.

Bortebest.no har fått Microsoft Office 365-abonnement.