Juleshopping i London

London_jul_05
Innimellom juleshoppingen tar jeg meg tid til litt hair & make på Blow.
Juleshopping i London er retail therapy i verdens klasse. Trodde du som meg at Harrods bare var for gamle tanter? Tro om igjen!

Juleshoppingens mekka!

London er som skapt for juleshopping, med alt byen har av koselig julebelysning, Christmas carrols og mulled wine i hver eneste pub. For ikke å glemme shoppingen!

Carnaby street er et must for deg som er på juleshopping i London.
Carnaby street var hot under The Swinging Sixties, og fortsatt bør du legge handleturen innom dette shoppingkvartalet.

Butikkene ligger tett i London, og det finnes en god miks av kjedebutikker og individuelle boutiques. Det er dessuten lett å finne noe som passer, sammenlignet med franske, italienske og spanske størrelser.

Den unike stemningen du bare finner i London får du med på kjøpet, bokstavelig talt. Nå før jul er det ekstra koselig med en shoppingtur til London. Jeg var der i desember i fjor, og wow! Snakk om julepyntede fasader og koselige puber. Blir du kald, smetter du bare inn i et av de gigantiske varehusene som reduserer vårt eget Steen og Strøm til en kiosk. På Londons varehus finner du alt. ALT!

Sov, spis og drikk deg lykkelig i London

Juleshopping på Harrods.
Juleavdelingen på Harrods er verdenskjent.

Jeg trodde egentlig at Harrods kun var for gamle tanter, men før jeg vet ordet av det har jeg tilbragt hele fire timer i det klassiske varehuset fra 1834. Juleavdelingen deres er legendarisk, og når Harrods åpner sine juleutstillinger, er det jul i London.

Julestemning i København

Erkebritiske Harrods er som skapt for juleshopping i London.
Erkebritiske Harrods er ikke bare for gamle tanter.

Juleshopping i klassiske London

Jeg kunne tilbragt ukesvis i London, og snust meg fram til den ene lekre butikken etter den andre. Men frilanslommeboken tillater ikke denslags, så jeg holder meg gjerne i de opptrådde løypene. Det er jo så koselig både i Oxford Street, Covent Garden og Knightsbridge!

Juleshopping i London handler også om å nyte stemningen i Covent Garden.
I Covent Garden glitrer det i julestemning.

Også er det hyggelig å dykke inn i sidegatene til Oxford Street, innover i Soho. Carnaby Street er for eksempel en ikonisk gågate der jeg kjøper en kul t-skjorte på Drop Dead Clothing og en chunky ring på Mor.

Knightsbridge er først og fremst kjent for sine dyre merkebutikker, vi befinner oss tross alt rikmannsstrøk. Men det betyr også at vintagebutikkene som ligger her er fulle av de rikes avleggsklær. Når de rydder i skapene sine, havner det både Pucci og Gucci-klær resirkuleringsposen.

Inga går vintageamok i New York

 

Dette er på ingen måte en komplett shoppingguide til London, mer en stemningsrapport over hvor deilig det er å trave rundt i en ekte storby (sorry Oslo, du er ikke helt av samme kaliber) på jakt etter gode opplevelser.

Hva er dine favorittbutikker i London?

London_jul_04

Vibeke Montero

 

Oppdragsgivere: Egmont Publishing (Kamille, Kamille Puls, Hjemmet, Foreldre & Barn), Bonnier (Tara, Tara Frisk), Vagabond, Aftenposten, VG, med flere.

Favorittsted: Verdens vakreste by Venezia. Estetikken treffer meg midt i hjertet hver gang, og jeg elsker å bare gå rundt, helst om høsten, og snuse inn lukten av fuktig treverk til lyden av de skvulpende, melketurkise kanalene.

Beste reiseminne: Da jeg møtte mannen min i soloppgangen på Taj Mahal i 1995. Det var tidenes tjukkeste tåke, og selvom vi sto en meter fra den majestetiske bygningen, kunne vi ikke se den. Derfor begynte vi å snakke sammen i stedet…

Verste reiseminne: Da jeg havnet i rettsak i Marokko etter å ha kjørt på en liten jente som brakk benet. Grøss og gru.

[email protected]

Koder fra historien
, , , ,
More from Vibeke Montero

Ekte Baywatch i Miami

South Beach, Miami; Bli med inn i det lekreste tårnet av dem...
Les mer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *