Juleshoppingens mekka!

London er som skapt for juleshopping, med alt byen har av koselig julebelysning, Christmas carrols og mulled wine i hver eneste pub. For ikke å glemme shoppingen!

Carnaby street er et must for deg som er på juleshopping i London.
Carnaby street var hot under The Swinging Sixties, og fortsatt bør du legge handleturen innom dette shoppingkvartalet.

Butikkene ligger tett i London, og det finnes en god miks av kjedebutikker og individuelle boutiques. Det er dessuten lett å finne noe som passer, sammenlignet med franske, italienske og spanske størrelser.

Den unike stemningen du bare finner i London får du med på kjøpet, bokstavelig talt. Nå før jul er det ekstra koselig med en shoppingtur til London. Jeg var der i desember i fjor, og wow! Snakk om julepyntede fasader og koselige puber. Blir du kald, smetter du bare inn i et av de gigantiske varehusene som reduserer vårt eget Steen og Strøm til en kiosk. På Londons varehus finner du alt. ALT!

Sov, spis og drikk deg lykkelig i London

Juleshopping på Harrods.
Juleavdelingen på Harrods er verdenskjent.

Jeg trodde egentlig at Harrods kun var for gamle tanter, men før jeg vet ordet av det har jeg tilbragt hele fire timer i det klassiske varehuset fra 1834. Juleavdelingen deres er legendarisk, og når Harrods åpner sine juleutstillinger, er det jul i London.

Julestemning i København

Erkebritiske Harrods er som skapt for juleshopping i London.
Erkebritiske Harrods er ikke bare for gamle tanter.

Juleshopping i klassiske London

Jeg kunne tilbragt ukesvis i London, og snust meg fram til den ene lekre butikken etter den andre. Men frilanslommeboken tillater ikke denslags, så jeg holder meg gjerne i de opptrådde løypene. Det er jo så koselig både i Oxford Street, Covent Garden og Knightsbridge!

Juleshopping i London handler også om å nyte stemningen i Covent Garden.
I Covent Garden glitrer det i julestemning.

Også er det hyggelig å dykke inn i sidegatene til Oxford Street, innover i Soho. Carnaby Street er for eksempel en ikonisk gågate der jeg kjøper en kul t-skjorte på Drop Dead Clothing og en chunky ring på Mor.

Knightsbridge er først og fremst kjent for sine dyre merkebutikker, vi befinner oss tross alt rikmannsstrøk. Men det betyr også at vintagebutikkene som ligger her er fulle av de rikes avleggsklær. Når de rydder i skapene sine, havner det både Pucci og Gucci-klær resirkuleringsposen.

Inga går vintageamok i New York

 

Dette er på ingen måte en komplett shoppingguide til London, mer en stemningsrapport over hvor deilig det er å trave rundt i en ekte storby (sorry Oslo, du er ikke helt av samme kaliber) på jakt etter gode opplevelser.

Hva er dine favorittbutikker i London?

London_jul_04