Duft godt på reisen

Flo-parfymeflakong
Dollar, parfyme og noe til å tørke av meg byen med, er alt jeg trenger når jeg skal gjøre research i Meatpacking districkt, NYC.
Når jeg er i min #1-by, New York City, føles det ofte som byen klistrer seg i ansiktet. I veska har jeg derfor våtservietter og en liten reiseparfymeflakong.

Mange tror jeg ligger i solsengen halve dagen når jeg er ute og lager reisereportasjen. Og noen ganger har de rett. Det hender jeg tester solsenger bare for å kunne fortelle om hvordan det kjennes. Men ellers løper jeg som Usain Bolt for å rekke å fotografere kule steder, bryggerier og restauranter før det blir mørkt. Åttetimersdager er ikke noe vi driver med i denne bransjen.

Når jeg er i min #1-by, New York City, føles det ofte som byen klistrer seg i ansiktet. Og på sommeren er det klamt. Og hvem vil se fæl og svett ut når man skal inn på for eksempel Fig & Olive i Meatpacking districkt for å spise lunsj? Ingen der har hørt om porer eller krøllete klær.

Så i vesken har jeg:

  • Deodorant Wipes fra Preven’s. De renser og får deg til å føle deg fresh. De inneholder ikke parabener eller alkohol, er biologiosk nedbrytbare og kan spyles i toalettet. Du får dem på Handysize.no De får du i størrelser som passer inn i også inn i en liten clutch.
  • Parfyme: Den kjempestore taxfree-flasken får ikke være med på ferie. I stedet heller jeg parfyme over i reiseparfymeflasken fra Flo, som er den viktigste nyheten siden nylonstrømpene ble oppfunnet. Den er like stor som en leppestift men rommer nok parfyme for en uke i New York. Flasken er støtsikker, men innsiden er av glass, som sørger for at fru Chanel ikke løper risiko for å få rynker i kvaliteten. Du heller eller sprayer din egen parfyme enkelt inn i reiseflakongens trakt uten at noen av de dyre dråpene går til spille. Reiseflakongen koster 149 kroner hos Handysize.no
  • Dollar: Jeg bruker alltid kredittkortet på reise, men prøver likevel å ha noen dollar liggende så jeg kan gi til de mange fantastiske gateartistene som opptrer overalt i New York.

Få nye vipper i New York.

PS: Vil du handle også andre steder enn Victoria’s Secret, Macy’s og Saks, vil jeg anbefale boken The Stylist’s Guide to NYC skrevet av stylisten Sibella Court. Her finner du butikkene og grossistene hvor hun henter materialer til stylingoppdragene. Ikke minst er det tips til mange kule kafeer, barer, restauranter som ikke bare serverer bra mat, men også er fotogene. Og det blir magasinene jeg jobber for glade for. Kjøp boken på Amazon.com Men denne boka er stor, så den passer best til forhåndsresearch, ikke til å ha i vesken rundt når du tråkker gjennom Upper East Side.

Da er det bare å si som Sibella: Be prepared for anything!

Beste hilsen
Inga

butikknapp

 

Reisebloggen Bortebest.no har fått reiseparfymeflakongen av Handysize.no

Inga Ragnhild Holst

Oppdragsgivere: Har skrevet for cirka 40 magasiner og aviser, blant annet VG, Hjemmet, NTB Tema, Dagbladet Magasinet, A-magasinet, Dagsavisen, Henne, Kamille, DinSide og mexicanske Gatopardo. Jeg har vært bidragsyter i kokeboken Folk og mat, og i 2014 har jeg bidratt på kokk Ørjan Johannessens kokebok, Min mat.

Favorittsted: New York. Jeg elsker energien. De mange entreprenørene inspirerer meg. Det beste er likevel at jeg kan danse salsa med cubanerne på et hjørne og spise thaisuppe på det neste.

Beste reiseminne: Å kjøre i Sør-Amerika. Trafikkbildet er tidvis loco. Det beste er når vi har fått bilder og intervjuer på harddisken og kan ta en øl, enten det er i landsby i Amazonas eller i en storby som Bogotá, og snakke om dagens opplevelser.

Verste reiseminne: Da min sønn som da var 12 år og jeg ble anholdt av politiet Cuba. Vi ble holdt på politistasjonen noen timer og politiet ville blant annet “fjerne filmen” i kameraet.

[email protected]

Tags from the story
, , , ,
Mer fra Inga Ragnhild Holst

Spørsmål fra leserne: Hvor bør vi bo i Miami?

Svaret er enkelt: Du vil bo på Miami Beach. Her er gatene...
Les Mer