Drit i det: fossefall i utlandet

Foss_mauritius
GRSE-fossen på Mauritius tok ikke akkurat pusten fra meg.
Foss schmoss kaller jeg dette her...

Sightseeing er en stor og viktig del av jobben, og jeg har blitt dratt med til utallige ‘spektakulære’ fosser på blant annet Mauritius, Jamaica, Mallorca og i Marokko. Det er ganske pinlig, for reaksjonen min er som regel ‘er DET fossen vi har reist i over en time for å se? Når kan vi dra tilbake til stranda?’

Sannheten er jo at vi er ufattelig godt utrustet med fosser i Norge, så selvom det er stas med vann som renner, så er det sjelden snakk om mer enn litt vann som sildrer pent nedover en fjellskrent. Noen hederlige unntak finnes selvsagt rundt omkring i verden, men tommelfingerregelen må være å ‘google it’. Stol aldri på hva turoperatørene sier, for de synes som regel at alle varianter av rennende ferskvann en gudegave.

Andre ting du trygt kan drite i er Afrodites bad på Kos og raske flybytter i Paris.

Vibeke Montero

 

Oppdragsgivere: Egmont Publishing (Kamille, Kamille Puls, Hjemmet, Foreldre & Barn), Bonnier (Tara, Tara Frisk), Vagabond, Aftenposten, VG, med flere.

Favorittsted: Verdens vakreste by Venezia. Estetikken treffer meg midt i hjertet hver gang, og jeg elsker å bare gå rundt, helst om høsten, og snuse inn lukten av fuktig treverk til lyden av de skvulpende, melketurkise kanalene.

Beste reiseminne: Da jeg møtte mannen min i soloppgangen på Taj Mahal i 1995. Det var tidenes tjukkeste tåke, og selvom vi sto en meter fra den majestetiske bygningen, kunne vi ikke se den. Derfor begynte vi å snakke sammen i stedet…

Verste reiseminne: Da jeg havnet i rettsak i Marokko etter å ha kjørt på en liten jente som brakk benet. Grøss og gru.

[email protected]

Koder fra historien
, , , ,
More from Vibeke Montero

Barskole i Magaluf

Bli bartender på tre uker i syden! Det er faktisk fullt mulig.
Les mer