Drit i det: fossefall i utlandet

Foss_mauritius
GRSE-fossen på Mauritius tok ikke akkurat pusten fra meg.
Foss schmoss kaller jeg dette her...

Sightseeing er en stor og viktig del av jobben, og jeg har blitt dratt med til utallige ‘spektakulære’ fosser på blant annet Mauritius, Jamaica, Mallorca og i Marokko. Det er ganske pinlig, for reaksjonen min er som regel ‘er DET fossen vi har reist i over en time for å se? Når kan vi dra tilbake til stranda?’

Sannheten er jo at vi er ufattelig godt utrustet med fosser i Norge, så selvom det er stas med vann som renner, så er det sjelden snakk om mer enn litt vann som sildrer pent nedover en fjellskrent. Noen hederlige unntak finnes selvsagt rundt omkring i verden, men tommelfingerregelen må være å ‘google it’. Stol aldri på hva turoperatørene sier, for de synes som regel at alle varianter av rennende ferskvann en gudegave.

Andre ting du trygt kan drite i er Afrodites bad på Kos og raske flybytter i Paris.

Vibeke Montero

Oppdragsgivere: Aftenposten, VG, Egmont Publishing, med flere.
Favorittsted: Verdens vakreste by Venezia. Estetikken treffer meg midt i hjertet hver gang, og jeg elsker å bare gå rundt, helst om høsten, og snuse inn lukten av fuktig treverk til lyden av de skvulpende, melketurkise kanalene.
Beste reiseminne: Å stå ansikt til ansikt med fjellgorillaene i Bwindi Impenetrable Forest i Uganda.
Verste reiseminne: En reise til Marokko da jeg først ble frastjålet passet, og så havnet i rettsak etter å ha kjørt på en jente som brakk benet. Grøss og gru.
[email protected]

Tags from the story
, , , ,
Mer fra Vibeke Montero

Jamrende Jerusalem

I Jerusalem kan du leie deg et kors som du bærer over...
Les Mer