3 ting hotellene må slutte med

hårføner
30 centimeter kabel til føneren? Virkelig? Som om ikke belysningen gjør sitt til å få meg til å se ut som hufsa ...
Å drive hotell bør handle om service og gjestfrihet. Likevel finnes det fortsatt hotell som ønsker meg velkommen med å insinuere at jeg skal stjele inventaret deres. Her er min topp 3-liste over ting hoteller bør slutte med. Veggfast hårføner er én av dem.

1. Ta betalt for internett: Seriøst, jeg trenger ikke gratis dusjhette på hotellet. Men jeg må ha wifi. Jeg vil heller sove på en spikermatte enn å være uten wifi. Og jeg er ikke alene. De fleste født etter 1950 forventer wifi på hotellet. Likevel ser jeg fortsatt hoteller som tar betalt for internett. Eller deler ut lapper med en kode som går ut etter noen timer, eller en annen inadekvat ordning Disse hotellene tror at de kan tjene ekstra på å tilby internett, men der tror jeg nå de tar feil. Vi velger nå først og fremst hotell som vi er 100 prosent sikre på tilbyr raskt, gratis internett. Vi får ikke ungene med på tur uten det, ja, selv bestemor må på Tinder. De hoteller som fortsatt befinner seg i 1998 og tar betalt for nett, sender også visse signaler: de er gjerrige. Å kreve penger for å bruke internett, er det samme som om jeg skulle ta penger av moren min for at hun bruker wifi-en min når hun er på besøk. Særlig tatt i betraktning av internettdekningen er god og rimelig stort sett i hele den vestlige verden.

Velkommen til 1998. 60 minutter på internett koster 36 kroner. Nyt internettet.
Velkommen til 1998. 60 minutter på internett koster 36 kroner. Nyt internettet. Denne lappen er observert på spansk hotell i 2015.

2. Veggfast hårføner: Noen hoteller kommer med bad hair day-garanti. De tilbyr hårføner, ja visst, men den har 10 watt og er festet i veggen. Noen sparer også på kabelen og tilbyr gjestene 30 centimeter kabel sånn at tørk og føning ikke er gjennomførbart, slik som på bildet. Dette fordi de frykter at jeg skal stjele apparatet deres. Tipper ingen kvinner med en smule forfengelighet vender tilbake til slike hotell frivillig. Og det er kanskje tanken?

Til den som innreder  hotell: Lystoffrør i taket og grønne vegger på baderom, gjør at du mister selvtilliten. Tar på meg deler av ansvaret for det, men tenkte dere burde vite at lys og mangel på det, kan gi uønskede effekter.

3. Kleshengere som er festet i garderobeskapet: Ja, da, velkommen hit. Vi har ikke tillit til at du ikke stjeler inventaret og selv om du betaler 200 euro per natt, så har vi tyverisikret kleshengerne.

Det er det hotellet forteller meg når de har kleshengere som ikke kan tas ned.

Har du prøvd å henge opp en kjole på en kleshenger som er festet i garderobestangen i lett utilgjengelig høyde? Det eneste som er like irriterende er å ikke ha kleshengere i det hele tatt.

Jeg bare minne dere på at jeg som løper en mil på en time, synes det kan være vanskelig å få hengt klærne opp på hengere som er festet i garderobestangen, særlig hvis det er litt gammeldags høyde på skapene. Prøv å få en i rullestolbruker eller tante Mary på 88 til å gjøre det.

PS: jeg har kleshengere hjemme.

Inga Ragnhild Holst

Oppdragsgivere: Har skrevet for cirka 40 magasiner og aviser, blant annet VG, Hjemmet, NTB Tema, Dagbladet Magasinet, A-magasinet, Dagsavisen, Henne, Kamille, DinSide og mexicanske Gatopardo. Jeg har vært bidragsyter i kokeboken Folk og mat, og i 2014 har jeg bidratt på kokk Ørjan Johannessens kokebok, Min mat.

Favorittsted: New York. Jeg elsker energien. De mange entreprenørene inspirerer meg. Det beste er likevel at jeg kan danse salsa med cubanerne på et hjørne og spise thaisuppe på det neste.

Beste reiseminne: Å kjøre i Sør-Amerika. Trafikkbildet er tidvis loco. Det beste er når vi har fått bilder og intervjuer på harddisken og kan ta en øl, enten det er i landsby i Amazonas eller i en storby som Bogotá, og snakke om dagens opplevelser.

Verste reiseminne: Da min sønn som da var 12 år og jeg ble anholdt av politiet Cuba. Vi ble holdt på politistasjonen noen timer og politiet ville blant annet “fjerne filmen” i kameraet.

[email protected]

Tags from the story
, ,
Mer fra Inga Ragnhild Holst

Manikyr i New York

I New York er det et must med lekre negler. Manikyr er...
Les Mer