Tivoli – et kulinarisk eventyr!

Bare ordet inneholder barnlig glede og forventninger. Men visste du at Tivoli i København også er et matmessig eventyr?

Ofte er man vant til at fornøyelsesparker kun tilbyr tredjerangs ferdigmat, men det er langt fra tilfelle i Tivoli i København. Det finnes helt klart raske karbohydrater i massevis, men du har også muligheten til å velge noe annet. Fordi København er en favorittby som vi stadig vender tilbake til, har vi flere favorittsteder utenfor Tivoli som du kan sjekke ut HER!

Tivoli åpnet i påsken i år med flere nye og fristende spisesteder! Så med smarte CopenhagenCard i lomma, som ga oss gratis inngang, sto vi, to store og to små, i kø for å slippe inn perleporten. Til de to 12-åringene kjøpte vi i tillegg heldags kjørepass, mens de to store skulle holde seg på landjorden for et heldags, kulinarisk eventyr.

For deg som tror Tivoli bare er for barn – glem det. Her kan voksne, helt uten mindreårige, kose seg hele dagen. Sett dere i fluktstolene og nyt synet av alle de glade menneskene.

Og så må du spise, så klart!!!

Fem favoritter

  1. PIIN TO

Kiin Kiin, Københavns fantastiske thailandske restaurant med Michelinstjerne, har åpnet et nytt konsept i Tivoli. Piin to, som restauranten heter, er også navnet på de thailandske matboksene med flere rom. Restauranten skal servere maten i nettopp disse boksene, men når Smaken av Oslo er her, har ikke boksene kommen enda, så vi må nøye oss med fat.

Restauranten Piin To er oppkalt etter disse thailandske matboksene. Foto: Piinto

Den nye restauranten holder til i Det kinesiske Tårn. Hos Piin to får du asiatisk mat, ikke bare fra Thailand, men også fra Japan, Kina, Vietnam og India. Klassikere som vil slå an hos et bredt publikum som vårruller og makiruller, wontons og satayspyd, masse småretter som er perfekte for deling. Men de har også større retter.

I taket henger lampene tett i tett, utenfor svever en kinesisk drage og små båter seiler rundt på sjøen vi ser ut på fra vinduene. Uteserveringen må være magisk når temperaturen blir høyere, og cocktailbaren har den beste utsikten!

Maten er lekker og rimelig. Vi lot oss friste av to spesialbryggede øl, gjort i samarbeid med Mikkeller: En Ricemarket blonde med honning og ingefær og en pilsner Kiin Kiin med sitron og lime. Som snacks til bestilte vi: Fem vårruller for 75 kroner, pankostekt blekksprut med chilimajones (85) og sesamstekte reker med wasabimajones (90). Kjempegodt!

Snacks og øl gir energi til mer tivolimoro.

Les mer om Piin to og sjekk menyen her!

 

 

  1. GEMYSE

Dagens lunsj inntas hos den splitter nye restauranten til luksushotellet Nimb: Gemyse. Her er det nettopp gemysen, altså grønnsakene, som står i høysetet. Og alt er økologisk, levert av Aarstiderne som har Danmarks største, økologiske kjøkkenhage.

Allerede utenfor bygningen til restauranten skjønner du tegningen: Et drivhus med langbord, små blomsterkasser med urter og grønnsaker. Selv ytterveggene er grønne – beplantet med ulike urter, og vi fant også jordbærplanter.

Grønnsaker har hovedrollen på Gemyse.

De to 12-åringene er hentet ned fra Demonen og er, når sant skal sies, mer skeptiske til en hel grønnsakslunsj enn de er til Tivolis mange halsbrekkende attraksjoner. Vi spiser meny med seks grønne serveringer for 250 kroner.

Vi spiser oss gjennom daal med røde linser, bukkehorn og koriander, grillet avokado, karamellisert blomkål, salat med mormor-dressing, langtidsstekte gulrøtter med spisskummin, stekt sortkål med plommeeddik og brent hvitløk, kornrisotto med den spesielle danske hø-osten og sopp. Og vi toppet opplevelsen med grønn, rød og oransje juice!

Gutta spiser og smaker på alt, etter at de blir lovet pølser i etterkant om behovet skulle være til stede. Noe er godt, noe ikke så godt og noe er mest rart, synes de. Men dette ble en lunsj hvor de begge har smakt på mer grønnsaker enn de tidligere har gjort i hele sitt liv.

De voksne er enige i at det er mye spennende smaker og liker nok bedre konseptet enn 12-åringene. Hit kommer vi gjerne tilbake!

Les mer om Gemyse og sjekk menyen her!

 

  1. FRIKADELLEN

Det enkle er ofte det beste – og vi anbefaler da glatt Frikadellen. Her kan du få et deilig frikadellesmørbrød med rødkål og remulade, eller rett og slett en frikadelle i hånden!

Prisen er hyggelig – 55 kroner for en solid sandwich eller 20 kroner for en «hånddelle»! Perfekt for både store og små.

Lykken er å tusle rundt i Tivoli med en hånddelle, særlig når kjøttbehovet melder seg etter en grønnsakslunsj….

Sjekk menyen hos Frikadellen i Tivoli her!

 

  1. CAKENHAGEN

«Jeg kan motstå alt, bortsett fra fristelser», skal den salige Oscar Wilde ha sagt. Og jeg kunne ikke sagt det bedre selv, derfor suste vi rett inn på CakenHagen. Var vi sultne? Slett ikke, men likevel…

Det er aldri feil med bobler og heller ikke en fløtebolle. Og når de serveres sammen kan de få den gråeste vårdag med spredte regnbyger til å forsvinne, og solen til å skinne.

Alltid ja takk til kake og bobler!

Kan du motstå pene makroner, fete fløteboller eller litt fingermat? Eller et deilig utvalg bobler i flere prisklasser? Her finner du garantert noe småmat som passer til sprudleglasset.

Les mer om CakenHagen og lekreriene her!

 

  1. LAKRIDS I TIVOLI

Desserten spiser du hos lakriskongen Johan Bülow! Den kjekke dansken som har gjort den søte sukkervaren om til sort gull, har en stor butikk i Tivoli. Nytt av året er lakris softis!!!

For 30 kroner er lakrisorgasmen garantert. Dette vil du ikke gå glipp av!

Les mer om Johan Bülow og hans lakrisemperium her!

 

FLERE KØBENTIPS!

Jeg sjekker alltid flere steder før jeg drar til København – her er et par lenker:

Masse bra info hos Visit Copenhagen.

Hos AOK er det både shopping og mat og mye mer. Jeg sjekker alltid markeder for å se om jeg kan få med meg noen kupp hjem.

Her er listen jeg laget på appen Spot før vi dro til Køben denne gangen. Noen av stedene rakk jeg innom – noen rakk jeg ikke.

NB – dette er en privattur hvor vi selv betaler for tur, mat, drikke og opphold – bortsett fra at Tivoli inviterte oss til lunsj på Gemyse og VisitCopenhagen.com spanderte CopenhagenCards.