På den ene siden står Wrigley Building og strekker seg mot himmelen med sine 30 etasjer bygget i hvit terrakotta. På den andre siden står Ludwig Mies van der Rohes tårn, Wabash, med sine utstudert sobre, mørke linjer. Så plutselig strekker Aqua seg 82 etasjer rett til værs, men med myke, svungne hvite fasade Det er som Chicago viser verden at akkurat her går det bare en vei: fremover. Eller oppover. Skyskraperhimmelen er byens naturlige blikkfang.

Verdens første skyskraper

Chicago var med sin knutepunktbeliggenhet den by som vokste raskest i verden på 1800-tallet, dermed var det nettopp her verdens første skyskraper, The Home Insurance Company, ble bygget i1885. Å oppleve byen som virkelig kiler skyene på magen, er forfriskende. For er virkelig høyhus stygge og umenneskelige? Chicago Architecture Foundation svarer på det spørsmålet på sine turer langs Chicago River.

Bestill tur her:

Chicago Architecture Foundation

Er du interessert i arkitektur kan du bo i en av de nye skyskraperne, Aqua-tårnet, tegnet av Jeanne Gang (www.studiogang.net), som har vunnet flere arkitekturpriser. Radisson Blu har flyttet inn her og romprisen starter på 170 dollar. Regn med at folk fotograferer utenfor (www.radissonblu.com/aquahotel-chicago).

Vi reiste med Radisson Blu til Chicago. 

Følg Chicago Architecture Foundation på Twitter