Kunstner Ingvild Wærhaug møtte musikeren Art Baron og flyttet til New York. I vår spalte Hjemme best forteller om hun sitt romantiske møte med byen.

 

New York er byen hvor ALT kan skje. Du kan til og med møte mannen i ditt liv på en bussholdeplass, slik jeg gjorde.

Jeg møtte musikeren Art Baron på Port Authority Bus Terminal den 19. april, 2008, midt på tjukkeste Manhattan, for sju år siden. Arthur, som han egentlig heter, hadde mistet sin buss og endte derfor opp på min. Han gikk på etter meg og satte seg på andre siden av midtgangen. Vi begynte å snakke sammen og da kom det frem at han hadde på seg sko kjøpt på Grændsen Skotøimagazin i Oslo (hvor jeg også handler sko). Slå den! Han var nemlig innom Oslo da han turnerte med Bruce Springsteen noen år tidligere. Arthur gikk av bussen først, men inviterte meg på jazzkonsert dagen etter. Jeg gikk på konserten and the rest is history.

Denne historien har jeg fortalt mange ganger og både de som hører den og vi, gleder oss over den. Senest i forrige uke fortalte en av vennene vår i New York at hun nå har fått tilbake troen på at hun også kan treffe en kjæreste.

Møt Teresa, som forteller hvorfor hun elsker hjembyen sin, Barcelona

People watching

New York er for meg et sted med utrolige menneskemøter. Byen tiltrekker seg folk fra hele verden og lever definitivt opp til navnet, The melting pot. Bare det å sitte på en fortauskafe og se på mennesker er underholdning nok for meg. Selv mine lokale venner sier de går ut for people watching!

Ta initativet!

Jeg vil herved oppfordre nordmenn som reiser til New York til å ta initativet og snakke med folk de møter på sin vei. New Yorkere generelt elsker small talk, så her har normenn muligheten til å få løsnet litt på snippen og oppleve New Yorks sjel, nemlig menneskene.

Vi i Bortebest.no elsker også New York og her er noen av våre favoritter

Ingvild Wærhaug er en norske kunstner som lager såkalt wearable art, altså klær som er kunstverk i seg selv. Hun driver også New York City Creative Center hvor hun underviser Joy of Creativity-malekurs for både nordmenn og tilreisende fra hele verden. Spørsmål om Ingvilds kurs og kunst? Send epost til [email protected]

Vil du fortelle om hvorfor du elsker ditt hjemsted? Skriv til  [email protected] eller [email protected]