Hotelltips er gull verdt når man skal overnatte i knøttlille Tarifa – det sørligste punktet i fastlands-Europa. Byen har knappe tjuetusen innbyggere, og den sjarmerende gamlebyen minner om en barnemunn med skjeve melketenner. Det er selvsagt her du bør bo!

Hotelltips – gode hoteller

La Residencia Hotel & Spa

Dette er et av Tarifas fineste hoteller, med nydelig beliggenhet like ved stranden, havnen og 2 minutters gange fra gamlebyen. Stort pluss med basseng på taket. Du finner ingen hotell med basseng inne i selve gamlebyen. Jeg har overnattet her med hundene mine, og kan varmt anbefale dette hotellet. Du finner hotellet her.

Diez y Seis – stram design

Farlig lekkert hotell med perfekt beliggenhet midt i gamlebyens stillere gater. Alle rommene er ulike, og jeg er svak for rommet som heter Erotica. Du finner hotellet her.

hotelltips tarifa
Legg merke til speilet i taket.

Posada Vagamundos – budsjettvennlig pensjonat

Noen ganger trenger man bare enkle og rene rom. Dette hotellet ligger i en kirke fra 1800-tallet, og har bevart mange av de originale detaljene. Betjeningen er hyggelig, og frokosten serveres på gateplan. Hunder er velkommen, og det er alltid en pluss i min bok:) Du finner hotellet her.

hotelltips tarifa
Legg merke til de originale hydrauliske flisene på gulvet.

Posada La Sacristia – for estetikerne

Dette hotelltipset i Tarifa er perfekt for deg som vil bo vakkert. Kanskje glimte til med et par oppdateringer på Instagram? La Sacristia har bare 10 rom, forsiktig plassert rundt et indre gårdsrom i et bygg fra 1600-tallet. Noen ganger trenger man en ekstra vakker base. Dette er kanskje Tarifas yndigste hotell, der detaljene gjør det deilig å være gjest. Du finner hotellet her.

hotelltips i tarifa boutiquehotell
Ett av de 10 lekre rommene på La Sacristia, som ligger i hjertet av gamlebyen.

Leiligheter i Tarifa

Er man mange i reisefølget, er det enklere å leie en leilighet. Det finnes MYE lekkert å velge mellom i Tarifa, men unngå fristelsen å leie noe i den nye delen av byen. Der er det ganske så sjarmløst. Gamlebyen derimot, er tusen år gammel, så her har innovative restauratører kunnet boltre seg i gammel arkitektur fra den gang maurerne regjerte.

La Guarida de Tarifa – moderne, komfortabelt og rimelig

For bare 125 euro kan du leie denne leiligheten med plass til 4.

Flere leiligheter i samme kompleks gjør dette til et smart valg hvis man reiser flere familier sammen. Her får man mye for pengene! Bygget ligger i den stille delen av gamlebyen, men likevel i gåavstand til alt. Du finner disse utleieleilighetene på flere plattformer som Booking.com og Airbnb.

Azogue Studios – to leiligheter i et kloster fra 1600-tallet

For 130 euro per natt bor du godt her. Plass til 3.

Her bor man midt i historien, i hjertet av gamlebyen. Velg mellom et «studio Delux» og en leilighet. Begge har plass til tre gjester, og har alt du trenger for å føle at du hører hjemme i Tarifa. Du finner utleieleilighetene her.

Husk: Tarifa er deilig, men ikke i august

Hvis jeg nå har fristet deg til å dra til Tarifa, så vil jeg samtidig benytte anledningen til å advare deg mot å dra hit i august. Da er det rett og slett for mange mennesker her. Dette er ikke unikt i Tarifa, men er et fenomen som skjer på de fleste sommerdestinasjoner. Les mer i lenken nedenfor.

>> Derfor drar jeg ikke på ferie i august

Vil du likevel dra på ferie i august, så råder jeg deg til å dra videre oppover Lyskysten. F.eks til Vejer de la Frontera, eller kanskje provinshovedstaden Cadiz. Det er mye fint å oppleve i det vi kaller Cadizfornia!