10 flotte opplevelser på Gran Canaria

Gran Canaria byr på spennende opplevelser
Gran Canaria er mer enn happy hour og strandliv. Her er mine ti tips til opplevelser du bør unne deg for å bli litt bedre kjent med øya.

Mange spør meg: Hva kan vi oppleve på Gran Canaria?

Det gir meg håp om at stadig flere ønsker seg mer enn happy hour og lange soltimer på en strand. Også må jeg tenke meg litt om, for hva vil jeg egentlig anbefale av opplevelser på Gran Canaria?

Dette er jo en øy jeg har rukket å bli veldig glad i gjennom mange reiser og opplevelser rundt omkring på øya.

MIN TI PÅ TOPP LISTE GRAN CANARIA

#1 Massasje på Bohemia Suites & Spa

massasje Gran Canaria
Ekstremt lave skuldre etter en deilig massasje på SIAM spa i Playa del Ingles.

Det finnes massasjer – også finnes det massasjene du aldri glemmer! På designhotellet Bohemia i Playa del Ingles har de et fantastisk thai-spa som heter SIAM spa der massørene overgår det meste jeg har opplevd av massasjer verden over. Og jeg har testet mye rart:) Som vaginamassasje på Bali!

Gran Canarias beste spa
SIAM spa gjør underverker for en sliten rygg og nakke.

SIAM spa er åpent for gjester som ikke bor på hotellet også, og for 69 euro kan du unne deg en time i himmelen. De tilbyr alt fra manikyr og pedikyr til ansiktsbehandlinger og selvsagt ulike typer massasje. Menyen deres finner du her.

#2 Solnedgangen i Maspalomas-sanddynene

Gran Canaria sanddyner Maspalomas
Både soloppgangen (avbildet) og solnedgangen er spektakulær i sanddynene du finner lengst sør på Gran Canaria.

Kanariøyene kan føles mer som Afrika enn Spania takket være beliggenheten utenfor det afrikanske kontinentet, og ingen steder føler du dette sterkere på kroppen enn i Maspalomas-sanddynene. Charter-smørøyet Playa del Ingles med sine glorete happy hour-barer ligger bare et steinkast unna, men det glemmer du fort i det buktende ørkenlandskapet. Kjøp med en flaske cava, og sprett korken mens du ser solen senke seg i vest.

#3 Mandelblomstringen i Tejeda

Tejeda Gran Canaria
Den yndige fjellandsbyen Tejeda ligger på 1 050 m.o.h og er kjent for mandelblomstringen i januar/februar.

Tejeda er kåret til en av Spanias vakreste landsbyer, og en time fra kysten med leiebil skjønner du hvorfor. Avsidesliggende og idyllisk på omtrent tusen meters høyde over havet! Er du her i månedsskiftet januar/februar får du med deg fiesta del Almendro, en mandelfestival som hyller den pudderrosa blomstringen.

#4 En sundowner på La Azotea de Benito

gin and tonic
Min favoritt: G&T med skogsbær!

Las Palmas er hovedstaden på øya, og selv om det ikke er uvanlig at det er både kjøligere og mer overskyet her, så elsker jeg at man har muligheten til et skikkelig storbydykk. Og til å unne seg en skikkelig god sundowner på takterrassebaren La Azotea de Benito. De var kjapt ute med G&T-trenden som tok Spania med storm for noen år siden, og jeg har vært innom flere ganger siden. Drinkene er like gode hver gang, og skikkelig rause, som seg hør og bør i Spania.

LasPalmas_cocktailbar2
Den kanariske natten er ikke forbeholdt de under tjue.

Les mer om denne takterrassebaren her

#5 Vandre i fjellene

Bjørn WEstin vandring Gran Canaria
Björn Westin er ekspert på Gran Canarias fjellstier – han er en fryd å vandre med.

Du har sikkert lest om de vakre vandreledene på Gran Canaria, men det er ikke alltid man tør å vandre på ville veier på egen hånd. Da kan jeg anbefale det svenskeide selskapet  Rocky Adventure. Daglig leder og vandreentusiast Björn Westin arrangerer ulike turer hver dag, og den klassiske turen til Roque Nublo tar mellom 3 – 5 timer og tar deg opp til 1.800 m.o.h. Pris: 55 euro per person, transport fra hotellet er inkludert.

Gran_Canaria_Tejeda_03

Bjørn har fantastisk kunnskap om flora og fauna, og han har gått opp de samme sporene som urbefolkningen som kom til Gran Canaria for cirka 2500 år siden. Sjelden har jeg sett en vakrere side av Gran Canaria som på denne vandringen.

#6 Lunsj i fiskelandsbyen El Pajar

restauranttips Gran Canaria
I vesle El Pajar kan du slikke sol før eller etter du spiser fiskelunsj på restauranten El Boya.

El Boya er El Pajars mest populære restaurant, med god grunn. Her har familien Moreno Zerpa servert tørste arbeidere og eventyrlystne turister siden 1952. Det begynte som en liten trehytte der fabrikkarbeiderne stakk innom for et glass vin. Så begynte de å servere øl og enkel mat. Helt frem til 90-tallet var det kun et par bord her, og gjestene måtte selv gå opp til baren og bestille.

El_Pajar_02_Gran_Canaria
På El Boya er det uformelt og koselig, med spektakulær utsikt!

I dag er atmosfæren fortsatt familiær, og det er først og fremst spanjolene selv som kommer hit i helgene. De tar ikke imot bordbestilling, så du må belage deg på en kald øl i skyggen mens du trekker lapp og venter på bord. Det tar ikke så lang tid, og utsikten er fenomenal!

#7 Hacienda del Buen Suceso

Hacienda del Buen Suceso Gran Canaria
Hacienda del Buen Suceso er en unik overnatting midt i en bananplantasje.

Det finnes mer enn store charterhotell på Gran Canaria, og Hacienda del Buen Suceso er kanskje øyas mest unike overnatting.  Da jeg kom hit, fikk jeg følelsen av å vandre rett inn i  en Isabel Allende-roman. Haciendaen ligger midt i en stor bananplantasje, og arkitekturen er holdt i spanske kolonialstil. Dette er et perfekt sted å la skuldrene senke seg, smake på lokale spesialiteter i restauranten og bare kjenne hvor godt man kan ha det utenfor allfarvei på denne øya.

Hacienda del Buen Suceso
Lengst nord på øya venter det en overnatting i historiske omgivelser.

Beliggenhet: Ved landsbyen Arucas, 15 minutter vest for Las Palmas.

Prisen er heller ikke avskrekkende: fra 112 euro for et dobbeltrom per natt, inkludert frokost.

#8 Maskulin kjøttrestaurant i Las Palmas

Gran Canaria restauranttips
El Novillo Precoz i Las Palmas er et godt restaurantvalg for kjøttelskere.

Som nevnt i punkt 4, så elsker jeg storbypulsen i Las Palmas. Etter å ha badet på Las Canteras-stranden og ruslet rundt i gamlebyens nettverk av smale smug liker jeg å sette meg ned på en restaurant der jeg vet at jeg ikke bare blir mett – men hvor kjøttstykkene er så møre at du kan skjære dem med skje. En av mine favorittrestauranter er El Novillo Precoz, en uruguansk kjøttrestaurant som passer perfekt for tunge middager på sene kvelder. Noen ganger vil man bare sitte og kose seg med verdens beste biff og noe godt og rødt i glasset.

#9 Vesle, vakre Puerto Mogán

Puerto Mogán 
Puerto Mogán er ikke lenger en skjult perle, men fortsatt sørkystens koseligste by.

Denne lille fiskelandsbyen lengst sørvest på øya er det man i reisereportasjer omtaler som pittoresk. Det har folk flest fått med seg, så Mogán er ikke lenger en ukjent perle. Men allikevel er det en sykt hyggelig setting for en drink i havnen, eller et bad på en av øyas fineste strender. Barnevennlig, billedskjønt og koselig.

Puerto Mogan
I Puerto Mogan er det ekstra hyggelig når dag blir til kveld.

#10 Fly til en annen øy for 50 euro

Visste du at du kan fly fra Gran Canaria til Tenerife for så lite som 500 kroner tur/retur? Eller til de andre øyene for 600 kroner tur/retur? Flyturene tar mellom 30 – 50 minutter, så her kaster du ikke bort hele dagen på reisen.

Lanzarote_09
Det er en myte at Lanzarote bare har svarte strender.

Både Binter, AirEuropa og Canaryfly har gode direkteruter, og dette er en gylden mulighet til å oppleve mer av Kanariøyene når du først er der! Selv er jeg svak for Lanzarote:)

Vibeke Montero

Oppdragsgivere: Aftenposten, VG, Egmont Publishing, med flere.
Favorittsted: Verdens vakreste by Venezia. Estetikken treffer meg midt i hjertet hver gang, og jeg elsker å bare gå rundt, helst om høsten, og snuse inn lukten av fuktig treverk til lyden av de skvulpende, melketurkise kanalene.
Beste reiseminne: Å stå ansikt til ansikt med fjellgorillaene i Bwindi Impenetrable Forest i Uganda.
Verste reiseminne: En reise til Marokko da jeg først ble frastjålet passet, og så havnet i rettsak etter å ha kjørt på en jente som brakk benet. Grøss og gru.
[email protected]

Mer fra Vibeke Montero

Dannelsesreise til Grønland

Det er denne typen oppførsel som gjør at alle parter glemmer at...
Les Mer

Legg igjen et svar