Sjekk inn på treningshotell

Mange tror at de må melde seg på spesielle treningsreiser for å få opp pulsen i ferien. Det er selvsagt ikke tilfelle!

Det holder lenge å booke seg inn på et hotell med gode treningsfasiliteter, som for eksempel Bahia Feliz på Gran Canaria. Du bør også pakke med deg en liten dose viljestyrke og treningsklær i kofferten.

Da jeg bodde på Bahia Feliz, eller den lykkelige bukten, som det så poetisk heter, kan jeg sverge på at jeg gikk ned en buksestørrelse. Jeg var der for å teste alle treningsfasilitetene i forbindelse med en artikkel jeg skulle skrive for Norsk Ukeblad.

Jeg testet gruppetimer, helsestudio, crawlekurs – og spa.

Bahia_Feliz_04
Deilige joggeløyper venter rett utenfor hotellet.

Jeg er ingen fisk i vannet, snarere tvert imot. Jeg svømmer som en bikkje og har aldri crawlet en meter i mitt liv. På crawlekurset gikk det så som så, for vegrer man seg for å dyppe hodet under vann, er man på en måte dømt til å mislykkes. Men det var min feil altså, ikke den dyktige instruktøren som var tålmodig som en barnehagetante.

Bahia_Feliz_07
Crawling handler om pusteteknikk, og instruktøren starter på land før hun hopper uti.

På vannaerobic gikk det betydelig bedre. I det oppvarmede familiebassenget ble det liv og røre når den svenske instruktøren satte på musikken. Man blir ikke skikkelig andpusten av denne treningsformen, men musklene får kjørt seg i vannmotstanden. Behagelig og morsomt!

Bahia_Feliz_03
Vannaerobic er inkludert i prisen – og kjempegøy!

På Bahia Feliz finner du: 

  • Svømmeskole for barn og crawlekurs for voksne
  • Treningstimer med profesjonelle trenere fra Les Mills
  • Velutstyrt treningsstudio
  • Fine joggeløyper
  • Vannaerobic
  • Spa med massasje og skjønnhetsbehandlinger

Les mer Bahia Feliz her

Dagen etter, omtrent når sola sto i zenith og jeg egentlig kjente behovet for en dukkert, ventet en nokså hardcore Body Combat-time. Alle treningstimene på Bahia Feliz følger Les Mills-opplegget, hvilket vil si at du kan finne nøyaktig samme timer her som hjemme. Det er en myte at sydentrening er lett!

Bahia_Feliz_01
Denne maskinen av en BODY COMBAT-instruktør vet å inspirere.

Jeg elsket timen, og lot meg rive med. Musikken var dynamisk, og den svenske instruktøren (eller var han en robot?) var rasende god til å motivere. 45 minutter med harde spark og slag i lufta gjorde at svette silte, og allerede før timen var over, kjente jeg at musklene hadde fått treningssjokk. Stakkars, de trodde de skulle på bedagelig sydentur, også fikk de juling…

Bahia_Feliz_06
45 minutter med BODY COMBAT ga meg støle muskler i to dager.
trening_GranCanaria_VMontero
Halvt død etter en knallhard time med Mr. Muscle.

Jeg var også innom treningsrommet, som var utrolig velutrustet. Skuldrene var for støle til å ta bilder, he he, men her var det både frivekter og maskiner, tredemøller, matter, treningsballer og speil. Dessuten var det en instruktør til stede dersom man trengte veiledning, og det synes jeg er et pluss. Det er tydelig at dette er et hotell som tar treningsinteresserte på alvor, enten du må ha deg et par daglige økter for å føle deg vel, eller bare vil vedlikeholde formen med en gruppetime eller to.

Bahia_Feliz_05
Hotellet ligger like ved denne stranda, og du kan låne padlebrett hvis du vil.

Men så er det viktig å huske på at ferie er ferie. Det er lov med et vinglass til lunsj og iskrem til dessert. Det er lov å sløve på stranda, og kjenne hvordan kroppen suger til seg D-vitamin og velvære. Og apropos velvære, Bahia Feliz har et eget spa hvor du kan velge mellom ulike typer massasjer. Jeg gikk for en svensk massasje, som lirker akkurat nok borti støle muskler til at det er godtvondt, men samtidig føles behagelig. Dette er den eneste delen av trenings- og velværetilbudet som ikke er inkludert i prisen. Alt annet er inkludert!

Vi tester: Jomfrureiser