Jeg elsker spanske barer! De har generøse mål, hyggelige servitører og dødsgode drinker. I tillegg kan man sitte ute under stjernene og nyte stemningen uten å fryse.

La Azotea de Benito ligger i hjertet av Las Palmas, og er du så heldig å ha en natt i hovedstaden, så blir du ikke skuffet her. Baren er åpen hele året gjennom.

Mixologi i verdensklasse

Baren har perfeksjonert cocktailkunsten, og sier selv at de «kokkelerer drinker». På søndager disker de opp med en fuktig brunch (akkurat som vi kjenner dem fra New York).

Det er flott å se hvordan Las Palmas har rustet seg opp til å bli en storby med alle de urbane godene vi elsker! Dette er mixologi i verdensklasse.

Den kanariske natten er ikke forbeholdt de under tjue.

Natten er ung – for alle

Og forresten, en annen ting jeg setter stor pris på med det spanske utelivet, er at det ikke er forbeholdt ungdommen.

La Azotea de Benito føler du deg like hjemme uansett om du er 25 eller 55, og det føles behagelig og inkluderende.

gin and tonic
Min favoritt: G&T med skogsbær!

Min personlige favoritt er gin & tonic med bær. Og da tenker jeg ikke bare einerbær, men solmodne bringebær, rips og jordbær, som gir drinken et søtt sting. Deilig, deilig!

Ekstra digg er det at bartenderen kommer bort til bordet for å mikse drinken. Så slipper man å henge i baren i høye hæler. Dette føles som en veldig voksen måte å serveres på.

Visste du forresten at spanjolene har perfeksjonert longdrinken gin & tonic til å ligne et smykke på cocktailmenyen? Det var i Spania man først begynte å servere denne drinken i de klassiske copa de balon-glass. Du vet, de som ligner enorme rødvinsglass. Grunnen til det er at de rommer ekstra mye is, slik at drinken blir sommerlig og forfriskende. Takket være stetten, smelter ikke isen fra varmen på hendene dine. Smart, ikke sant? I dag finner du ginbarer i alle spanske byer, og du bør unne deg å smake på lokale varianter.

Les også: Designhotell på Gran Canaria

Las Palmas cocktailbar
Hyggelige bartendere som mikser drinken ved bordet.

LES OGSÅ: Puerto Mogan – Gran Canarias koseligste landsby

Hver uke setter baren sammen en ny «ukens cocktail», og er du usikker på hva som er din cocktailfavoritt kan du forklare hvilke smaker du liker, også skreddersyr de en drink til deg i baren.

Liker du Amaretto? Da liker du Disaronno også! Ukens coctail med en smak av mandler.
Jordbærgin slo an på trendbarometeret i 2018. «Beefeater Pink» ble lansert i 2019, som et tilsvar til at rosa gin representerer 40 prosent av verdiveksten i gin-kategorien, i følge The Gin Hub. Foto: Beefeater/Pernod Ricard