Det er lite som kan sammenlignes med følelsen av å koble seg opp på egen pust. Kjenne magen heve og senke seg. Så lett, og allikevel så vanskelig. Tro meg. Det hjelper mot et utmattet sinn, en sliten kropp og en ubalansert sjel. Utfordringen for meg er å finne tidslommer til å drive med yoga i hverdagen. Jeg er ikke noe flink til å sette av tid til noe så enkelt som å puste. Jeg hører jo selv at det høres absurd ut, men allikevel er det å sette av tid til det viktigste i verden en utfordring.

Hvordan er det med deg? Er du flink til å prioritere din egen pust? Og visste du at å puste dypere senker blodtrykket, motvirker stress og demper angst?

Pust inn, pust ut…

Det er ikke så lett. Innimellom jobb, prosjekter, kids og et sosialt liv, skal det litt til å klemme inn pusteøvelser. Jeg klarer det ikke, men når jeg er på reise har jeg en gylden mulighet, og den griper jeg. Det er ikke rart at yogaretreats har blitt kvinners nye shopping. Et alibi for å være oss selv, på trygg grunn, sammen med andre kvinner.

Jeg har testet noen fantastiske yogaretreats gjennom jobben, og selvom det er jobb, så skal jeg ikke late som om jeg ikke har lagt igjen en bit av meg selv på yogamatten. Den  delen som har følt seg spist opp av deadliner. Hun som kan riste i kaffeinsjokk klokka sju om morningen, og ligge lys våken klokka 04.00 fordi den beste formuleringen noensinne dalte ned i hodet. Hun har jeg tatt meg meg på tur, og dama var ikke til å kjenne igjen etter Dag 1.

# 1 Samadhi (Sri Lanka)

Dubai Yoga
Ørken. Fakkel. Indre fred. Samadhi Travel gir deg spirituelle opplevelser på eksotiske breddegrader.

Noen ganger møter jeg arrangører som jeg umiddelbart kommer på bølgelengde med, og da jeg dro på yogaretreat i Dubais ørken, skjedde det. I dag er jeg stolt av å kunne kalle Gry Strøm for min venninne, og jeg kan med hånden på hjertet si at Samadhi tar yoga på alvor. Her handler det ikke om fancy yogaklær eller fake følelser. Gry er selv yogalærer, men samarbeider i tillegg med mange dyktige instruktører i sitt nye hjemland Sri Lanka.

Yoga_SamadhiTravel
Gry Strøm lever yoga, og ønsker å berike kundene sine med det aller beste hun kan tenke seg.

# 2 Kamalaya (Koh Samui, Thailand)

Kamalaya_05
Yogaoppholdet mitt på Kamalaya var som en drøm!

Det er herlig å komme til dekket bord, boltre seg i massasjer og andre behandlinger, og ikke minst, ha en personlig yogainstruktør. Da jeg besøkte Kamalaya på øya Koh Samui i fjor, dro jeg dit som en oppvridd oppvaskklut. Sliten, med manko på søvn og  behov for å gjenvinne balansen. Jeg kunne ikke ha drømt om å komme til et bedre sted, og jeg visste faktisk ikke at det fantes slike oaser der ute.

# 3 Kathy’s island retreat (Karpathos, Hellas)

Yogareise
På Kathy’s Island Retreat får solhilsenen ny mening.

På vakre Karpathos i Hellas, har norske Kathrine Brustad Smith skapt et sted for yoga og spirituell velvære. Hun sier: Jeg ønsker å tilby et sted hvor folk kan komme for å slappe av i rolige og nydelige omgivelser, spise sunn mat, og ikke minst vokse spirituelt – alt til en god pris. Jeg har fortsatt til gode å teste Kathy’s island retreat, men det har kommet varmt anbefalt fra en god kilde, så dette gleder jeg meg til!

# 4 38 degrees north (Ibiza)

Yoga_Ibiza_Ayda
Ayda veileder den tantriske yogaen på behagelig vis. Underveis gir hun spirituelt påfyll.

Ibiza har vokst frem som kanskje Middelhavets mest kjente yogaøy. Og hva kunne ha passet bedre på denne livsnyterøya der generasjonsskillene viskes ut? Her kan du være åtti år og digge techno, eller knappe tjue år og dyrke yoga. 38 degrees North er et fantastisk helsekonsept beliggende i landsbyen Santa Eulalia på øyas østkyst. Her kan du fordype deg i ulike helseprogram som Optimal Fitness, SUP yoga og pilates, juice detox, osv. Jeg testet tantrisk yoga med den dyktige instruktøren Ayda, og her er det påfyll å hente i massevis: både fysisk og spirituelt.

Yoga_Ibiza_Vibeke
Innimellom yogaøktene på Ibiza, er det bare å forelske seg i resten av øya.

# 5 Las Mesas Yoga (Jerez, Spania)

Yoga_las_mesas_05
Hysj! En stille start på dagen på Las Mesas.

Dette er et forholdsvis nytt konsept som kombinerer riding og yoga. Kan det bli bedre? Livsstilbloggeren Vanessa Rudjord har Las Mesas på sin favorittliste, og her kan du lese om mitt ashtangaretreat med Vibeke Klemetsen.