Dubai er ytre verdier. Yoga er indre rikdom. Kontrastene kunne ikke ha vært større.

Ørken. Fakkel. Indre fred.

Klokka er 5.30 på hotellet Banyan Tree Al Wadi. Jeg befinner meg en drøy time fra Dubais overdådige skyskrapere, på retreat med Samadhi Opplevelser. Rundt meg er det ørken, ørken og mer ørken, og før jeg helt rekker å våkne av alarmen, banker det på døren min. Jeg har en yogaavtale. En sånn avtale som virker helt fornuftig å inngå kvelden i forveien, men som føles så uendelig lite fristende nå som dyna svøper seg lunt rundt meg. Jeg karrer meg ut, drar på meg yogatøyet, og får utlevert en fakkel av de andre damene som venter i resepsjonen.

Vi avslutter dagen med bobler i glasset, som persiske prinsesser på myke puter i ørkensanden.

– Frokost bør vi vente med til etter økten, oppfordrer Haresh, vår instruktør og ‘Master of Science of Yoga’. Og det er like greit, for frokostserveringen har på ingen måte startet. Eggene er ikke på kok, og juicen befinner seg fortsatt på innsiden av uskrellede frukter. Gruppen på åtte skandinaviske damer i alderen 28 til 44 år forsvinner inn i det tåkelagte ørkenlandskapet. Magisk, javisst!

[columns_row width=»half»] [column]
Det er godt putene er myke, for støle stumper trenger pleie.
Det er godt putene er myke, for støle stumper trenger pleie.
[/column] [column]
Musserende lykke.
Musserende lykke.
[/column] [/columns_row]

Yoga med besøk 

Mellom rustenoransje sanddyner ligger yogamattene klare og venter. Ikke bling-bling swarkowskimatter slik jeg så til salgs på luksushotellet Jumeirah Al Qasr inne i Dubai, men solide underlag som gjør jobben. Vi strekker søvnen ut av kroppen med repeterende solhilsener, fokus på pust og enkle, men allikevel utfordrende asanaer. Mens tåken letter spaserer en arabisk oryx elegant forbi. Han kommer helt inntil for å ta inn synet av de nye, lillakledde dyrene i ørkenen. Oss. Jøss. Snakk om harmoni.

Nytt bekjentskap i grålysningen.

Persiske prinsesser

Senere på dagen venter alt det gode man forventer seg av femstjerners luksus: Frokostbuffet, spa, massasje, lunsj og privat svømmebasseng utenfor hvert rom.

Og for å avslutte det som allerede har vært en ganske over gjennomsnittet fantastisk dag, så skal den avsluttes i sanddynene. Med bobler i glasset, som persiske prinsesser på myke puter i ørkensanden. Men først skal vi fraktes dit på kamelryggen, og om vi ikke er støle etter yogaøkten i soloppgangen, så blir vi det av å pukkelgynge inn i solnedgangen.

Samadhi Opplevelser inviterte meg til å delta på ørkenopplevelsen deres

Sånn reiser du

Samadhi Opplevelser er en norsk turoperatør med fokus på yoga -og velværereiser. Velg mellom spennende utflukter og opplevelser i Dubai, på Sri Lanka, Bali og Maldivene. Jeg deltok på utflukten ‘1000 magiske opplevelser og en natt’, der man fraktes ut på luksusresort i ørkenen og nyter godt av spa, massasje, gourmetmat og kveldstokt på kamel med musserende i glasset.

 

[separator type=»thick»] Samadhi Opplevelser på instagram