Joda, det er deilig med puddersnø og fjelluft her til lands. Men med litt planlegging kan februar også brukes til å jakte på sol og varme. Denne måneden er faktisk perfekt tidspunkt å reise til fem av mine favorittsteder:

1. Marokko

Bo i en kasbah
Hva med å tilbringe vinterferien i et hundre år gammelt leireslott? Ait Abou er en opplevelse.

Med utgangspunkt i Marrakech har du både Atlasfjellene, filmbyen Ourzazate, ørkenen i Merzouga eller Atlanterhavskysten i Essaouira innen rekkevidde. Eller nøy deg med et dypdykk og en myntete i medinaen, og en ekte cafe au lait i la ville nouvelle (den nye bydelen).

Jeg har lagt min elsk på Drâa-dalen som strekker seg fra landsbyen Agdz og langsmed grensen med Algerie. Følger du den til landsbyen Zagora, får du oppleve et Marokko det er få forunt. Bo i gamle kashbaher, ri på eseler i palmelundene, våkne til lyden av geitekillinger og sovne til en stjernehimmel som tar pusten fra deg. DET er mitt Marokko.

Her kan du lese mer om min favorittovernatting i et Marokko få kjenner.

2. Kapp Verde

Kapp Verde
Du er aldri langt fra den lokale pulsen på Kapp Verde.

Øygruppen utenfor Senegals kyst er solsikre, har lekre strender, og du slipper jetlag. Dette er ikke et nytt Kanariøyene, for Kapp Verde er langt villere, mindre utbygd og har en helt annen puls. Et Afrika light det er vanskelig å ikke falle pladask for! Les om mine ti beste grunner til å reise til Kapp Verde.

3. Goa

Palolem er kanskje Goas lekreste strand
Goa er for livsnytere, og Palolem er for dem som virkelig mestrer livsnyteriets kunst.  Foto: Fata Lemes

Inda er en reise for sansene, og Goa er inget unntak selvom denne delstaten lenge var en portugisisk koloni. Svaie palmer, rautende kuer på stranda, fargerike sarier og eventyrlige solnedganger kjennetegner denne kyststrekningen. Peil deg inn på hippiestedene i og rundt Ajuna lengst nord i Goa, eller finn strandrytmen på de langt mer sjarmerende strendene Palolem og Patnem lenger sør. Februar er en av de aller beste tidspunktene å reise til Goa på med gjennomsnittstemperaturer på 28 grader om dagen, og 21 grader om natten.

4. Cuba

Cuba
Alle sier det: besøk Cuba før det er for sent. Og det er det god grunn til!

Karibien er perfekt i februar, og Cuba er på alles lepper nå som Castro har trukket sitt siste kommunistiske åndedrag. Opplev Havana før byen restaureres, nyt dropsfargede Trinidad før turistmassene gjør innhogg og våkn opp i Viñales’ grønne drømmelandskap der de dyrker sigartobakk til perfeksjon.

5. Thailand

Øyferie Thailand
Jeg vet ikke hvordan det er med deg, men jeg foretrekker å drive dank på stranda i Koh Chang med barna fremfor å smøre ski på fjellet.

Februar er den siste måneden i Thailands tørre sesong. Det betyr at du fortsatt kan regne med lange, solfylte dager på stranden, og kanskje en og annen kokosnøtt i skyggen. What’s not to like! Vi har skrevet mye om øyhopping i Thailand her på bortebest. Jeg har øyhoppet i Krabis skjærgård.

 

Det eneste som gjenstår er å bestille reisen, og pakke kofferten! Og har du ikke koffert, så tipser Inga deg om sin favorittkoffert.