På disse tre hotellene kan du drible i drømme

Vips, så har dagen kommen når europamesterskapet i fotball sparkes i gang! Men har du ikke fått tak i billetter til EM-kampene, så frykt ikke. Du kan fortsatt ta deg en fotballreise. Det finnes nemlig flere fotballhotell rundt omkring i verden, som enten har fotball som tema, eller som er drevet av fotballspillere.

Her er vår tre på topp liste:

Island – Kex Hostel

Eierne holder pusten

Fotball_Hotell_Island_Kex_01
God stemning på Kex Hostel.

Det blir ikke kulere enn dette. Et hostel bygd i en gammel kjeksfabrikk, beliggende midt i Reykjavik drevet av to fotballspillere og kameratene deres. Vi har tatt en prat med Böðvar Guðjónsson (en av kameratene), som sier at hele Island holder pusten før EM. -Vi tror og håper på et godt resultat, ihvertfall at vi kommer til 16. delsfinalen, sier islendingen.

Fra Norden er det kun Island og Sverige som er med, og vi heier litt ekstra på Island på grunn av Moldespilleren Eiður Guðjohnsen. Han er også en av eierne i Kex, der nervene er i spenn før EM. Alle kampene vil selvsagt vises på storskjerm.


Manchester – Hotel Football

Skal det være en Zlatan-burger?

Dette hotellet ligger et steinkast fra Old Trafford, som er en av Englands mest emblematiske fotballstadioner. Det ett år gamle hotellet er drømmen til fem tidligere Manchester United-proffer som gikk sommen om å bygge et ekte fotballhotell (med en Sir Alex Ferguson-burger på menyen!).

Teamet består av stjernene Gary and Phil Neville, Ryan Giggs, Paul Scholes og Nicky Butt, og er du heldig, ser du dem kanskje på takterrassen som er bygd som en bane for femmerfotball. På putene står det brodert “Dreaming of Victory”, og eierne er ofte å se, enten i kafeen med en kopp kaffe, eller på matchdager for å kjenne på stemningen. Dette er stedet for deg som vil ha en ekte engelsk fotballopplevelse utenom det vanlige.

 

Bortebest har snakket med Heather Kenny, PR-ansvarlig ved hotellet, og hun forteller at under EM vil alle kampene vises på tretten storskjermer, og du trenger ikke overnatte på hotellet for å oppleve stemningen. –Mange kommer til puben og kafeen vår bare for å se fotball, og samtidig spise og drikke godt. Under EM serverer vi en spesiell Zlatan-burger og en Schweins tiger hot dog, forteller Heather. Hun røper også at baren har brygget sitt eget øl, som går under navnet CF Beer.

 


Buenos Aires – Hotel Boca

En hyllest til stjernene

I et land hvor fotball er religion, kan du unne deg et dypdykk i denne hotellhyllesten til Argentinas mest populære klubb: Boca Juniors. Hele hotellet er preget av fotballklubben den hyller, og stjernene den har avlet. Diego Armando Maradona er kanskje den mest kjente, og selvom han har falmet i senere år, så er hotellet nytt med fem funklende stjerner. Forvent storskjermer i fellesrommene med klassiske fotballøyeblikk som går i loop. Hver dør har et håndmalt bilde av en Boca Juniors-stjerne i aksjon, og ønsker du å besøke hjemmebanen deres, så ligger La Bombonera bare en kort gåtur unna.

fotball_Hotell_Boca
Det skorter ikke på fotballmemorabilia på Hotel Boca.

Ettersom Argentina av geografiske årsaker ikke spiller i EM, så vil det ikke være noen spesielle begivenheter på hotellet i forbindelse med mesterskapet. – Men vi viser selvsagt alle kampene på storskjerm, sier Sebastian Schacht, som er PR-ansvarlig.

fotball_Hotell_Boca2
Et spa for såre fotballben på Hotel Boca.