Blant fjærkre og fuglenerder midt i Oslo

Da jeg var nybakt mamma i fjor sommer, var det skummelt bare å gå ut av leiligheten, for ikke å snakke om å dra den lille med på busser og baner. Jeg vegret meg for å gå lenger enn til Rema 1000. Men så begynte det å rykke i utferdstrangen, og den første turen ut gikk til Østensjøvannet. Jeg skal ikke skryte på meg å ha snust meg frem til en ukjent perle, men når var du der sist? På tur med barneskolen?

Turen er på litt over fire kilometer, tar rundt en time, og hvis alt skjærer seg er det alltids en benk å amme på. Helt siden jeg var liten, har jeg matet fugler ved dette vannet. Jeg husker at jeg så en elg (!) på et av jordene her og får stadig høre om den gangen broren min ble angrepet av en canadagås. Helt sant. Etter dette har jeg alltid hatt et anstrengt forhold til gjess…

Østensjøvannet er best kjent som et fugleparadis, og det er mange fuglenerder som ligger og lurer i buskene med telelinser – på jakt etter et sjeldent fjækre. Turstien langs vannet er dessuten veldig populær blant turgåere, og dagtid er det stort sett pensjonister og nybakte foreldre som vandrer rundt vannet. Når lille Jonatan og jeg debuterer som turgåere, er det som å gå tur på tjukkeste bondelandet. På høyre side av stien er en traktor i gang med å pløye jordet, og på venstre side ligger det to dovne kuer og glor.

Hva tenker jeg på mens jeg går her og triller? At Oslo-borgere er velsignet med vakker natur på alle kanter. Også melder kaffetørsten seg. Kaffe, kaffe, kaffe – på et tidspunkt er det alt en småbarnsmor tenker på! Da gjelder det å benke seg ned i tide.

 

Konklusjon

Rett og fint og helt ufarlig for nybakte foreldre. En koselig og passe lang tur!


Mat 

Det er ingen serveringssteder langs Østensjøvannet, men det er flere benker og bord ved lekeplassen ved broa til Abildsø. Jeg tok med kaffe på termos og sjokolade. Alltid kaffe. Alltid sjokolade…

Slik kommer du hit 

Ta enten T-bane 4 til Manglerud eller T-bane 3 til Skøyenåsen.

Hva kan du se?

Har du øynene med deg, kan du se over tohundre fugletyper, flaggermus, ekorn, pinnsvin, rødrev, hare, rådyr, mink, røyskatt, m.m.