Gratis cocktails, fri inngang på Oslos museer, gratis kollektivtransport, omvisning på Operaen og rabatt på kjøretur med Über! Vår herlige Oslo-premie kan bli din om du deltar i vår hyggelige sommerkonkurranse.


De blonde nettene, de blide menneskene, blåtrikken som skramler gjennom byen fra Kjelsås til Frogner. For ikke snakke om den splitter nye badeplassen på Tjuvholmen rett ved Aker brygge og Michelinstjerne-restauranter. Sorry, resten av Norge. Oslo er Norges beste by!

Skal du besøke Oslo i sommer, kan vi i samarbeid med Grand Hotel, Über og Visit Oslo friste eksklusive gratisopplevelser og saftige rabatter.

Dette kan du vinne i Bortebest-konkurransen

  • 2 forfriskninger i lobbybaren på Grand Hotel i Karl Johans gate.
  • 2 Oslo Pass som gir deg gratis transport på buss (inkludert buss til Tusenfryd), t-bane, trikk, båt, gratis inngang til byens museer og rabatter på restaurant og opplevelser.
  • Rabatt på 150 kroner på transport med Über for førstegangsbrukere av tjenesten. Dermed får du virkelig billig transport helt til døren for en svært rimelig penge. Les mer om hvordan Über fungerer i denne saken »»
  • Gratis omvisning på Operaen for to personer.

Dette må du gjøre for å være med i konkurransen. Del ditt beste Oslo-tips på Bortebest.nos Facebook-side. Vi gleder oss til å høre fra deg!

Über har også en tjeneste for store grupper, XXL. Er dere et helt lag får dere virkelig billig transport. Les mer her www.uber.com/info/uberxxl

 

Her er noen av våre OsLove-steder:

Ta en cocktail på Grand!

Det var på Grand Café i Oslo du kunne se Edvard Munch, Bjørnstjerne Bjørnson og Oda Krogh tilbake på 1880-tallet. Her spiste og drakk de, om de hadde penger eller ei. Grand Café ligger på hjørnet i Grand Hotels bygning på Karl Johans gate. Hotellet ble grunnlagt tilbake i 1874 av Julius Christopher Fritzner og har alltid vært stedet hvor de store begivenhetene i samfunnet har blitt markert. Det siste året har hotellet blitt pusset opp fra topp til tå – og den bohemske tradisjonen er nennsomt ivaretatt. Om du ikke har planer om å bo her, er du velkommen til å gå innom for å ta en kaffe – eller en herlig forfriskning – i barene. H

Karl Johans gate 31, Oslo
www.grand.no

Tre inn i magien på Operaen

Finnes det andre operaer hvor du kan sitte på taket og drikke vin, lurer Vibeke i Bortebest.no på.

Du skal ikke sove bort sommernatten. Du skal ta en du har kjær og vandre på taket på Operaen. Og kysse litt mens sommerbrisen napper i skjørtekanten. Operaen er vakker å se til, men den er også åpen og tilgjengelig, litt som Norge selv. Deltar du i Bortebest.nos sommerkonkurranse, kan du og en du er glad i oppleve en gratis omvisning på Operaen. Og hvem vet, kanskje blir dere inspirerte til å se en forestilling? I sommer kan du blant annet se Puccinis opera Tosca.

Kirsten Flagstads Plass 1
www.operaen.no

Vann i munnen på Trattoria Popolare

Det gamle bryggerikvartalet Schous har virkelig dresset seg opp fra innerst til ytterst. For bare 20 år siden samlet byens mer eller mindre løse fugler seg på kroen som lå her, for så å bomme noen tiere til øl. I dag er det helt annerledes. Den italienske restauranten Trattoria Popolare ligger i det nå oppussede kvartalet og er en av mine virkelig favoritter i Oslo. En av husets spesialiteter er oksehaleravioli. Den smelter i munnen. Her har vi tatt med familien for å feire bursdag og andre merkedager de siste årene, og de vinkyndige og superproffe kelnerne gir oss alltid gode opplevelser.

Trondheimsveien 2
www.popolare.no

Bli fjong på Ma Vintage

Dette er Oslos beste motebutikk! Her henger kjoler, blazere, drakter og skjørt fra Yves Saint Laurent, Valentino, Prada og Isabel Marant – pent brukt. Det er ikke billig, men kvaliteten på disse plaggene gjør at du kan ha dem i enda noen år. Det er miljøvennlig, det! I butikken vil du ofte møte på kjente fjes fra underholdning, politikk, bloggsfæren og media som enten er innom for å kjøpe seg Celine-veske eller selge unna klær de selv er lei av.

Briskebyveien 28
Ma Vintage på Facebook
Instagram: @maoslovintage

Verdens beste kaffe hos Tim Wendelboe

I Oslo kan intet mindre enn verdens beste barista lage kaffe til deg. Den 38 år gamle baristaen vant VM i baristakunst i 2004 og driver i dag sin egen kaffebar og brenneri på Grünerløkka. Det er en kaffens katedral der du i tillegg til å drikke hans vidunderlige espresso, også kan kjøpe med deg nykvernet Tim Wendelboe-kaffe hjem. Nyt!

Grüners gate 1, Grünerløkka
www.timwendelboe.no

Nyt Oslo-fjorden. Ta en Über til Tjuvholmen sjøbad og kast deg uti. Foto: Nancy Bundt/Visitnorway.com

Hopp i havet!

Ikke bare er Oslo velsignet med øyer, strender, kyststier, skog og vann. Men vi har jammen også to badeplasser midt i byen. En av dem er Tjuvholmen et halvt steinkast fra Aker brygge. Her er det både en liten strand og en badebrygge. Etter dukkerten er det bare å kle på seg og besøke for eksempel Astrup Fearnley Museet som også ligger flott til på Tjuvholmen.

Strandpromenaden 2, Tjuvholmen
Afmuseet.no

Søk etter steder