Gresk salat – oppskrift

Denne salaten har alt: konsistens, farger og smak!
Denne salaten har alt: konsistens, farger og smak!
Gresk salat er godt, ingen tvil om det. Men på Casa Cook overrasker de med en ekstra god variant av klassikeren, og klinker til med vannmelon som ingrediens.

Gresk salat med finesse

Er du en av de 325.000 nordmennene som skal på pakkereise til Hellas i år? For å nyte vakker natur, deilige strender og ikke minst, den gode, greske maten. Da er det kanskje på tide å prøve en ny variant av den klassiske salaten?

På Casa Cook på Rhodos fikk vi servert en himmelsk sommersalat som var akkurat innholdsrik nok til at det ikke ble kjedelig. Og samtidig lett nok til at man følte seg vel i bikini etter måltidet.

rhodos_casacook_06
Deilig, deilig på Casa Cook!

Her kan du lese mer om designhotellet Casa Cook >>

rhodos_casacook_07

Oppskrift: Sommersalat med geitost og vannmelon

Salatblader

Ruccola

Babyspinatblader

Ristede pinjekjerner

Myk geitost

Vannmelon i terninger

Balsamicoreduksjon

Olivenolje

Sitron

Salt og pepper

Fremgangsmåte

Begynn med å legge alle salattypene i en bolle. Hell over litt olivenolje, sitronsaft, salt og pepper, og bland godt slik at bladene får dressing på seg. Legg så salatbladene som en seng på et serveringsfat og dander med vannmelonterninger, pinjekjerner, geitost og balsamicoreduksjon. Avslutt gjerne med babyspinat på toppen.

Jeg fikk min salat servert med et iskaldt glass hvitvin by the pool, og mer skal det ikke til før jeg føler meg skikkelig lykkelig. Nedenfor kan du se hvor lekkert det er på Casa Cook, som også har et hotell på Kos!

rhodos_casacook_03
Mi casa tu casa, sier de. Okei da, jeg flytter gjerne inn.
Vibeke Montero

 

Oppdragsgivere: Egmont Publishing (Kamille, Kamille Puls, Hjemmet, Foreldre & Barn), Bonnier (Tara, Tara Frisk), Vagabond, Aftenposten, VG, med flere.

Favorittsted: Verdens vakreste by Venezia. Estetikken treffer meg midt i hjertet hver gang, og jeg elsker å bare gå rundt, helst om høsten, og snuse inn lukten av fuktig treverk til lyden av de skvulpende, melketurkise kanalene.

Beste reiseminne: Da jeg møtte mannen min i soloppgangen på Taj Mahal i 1995. Det var tidenes tjukkeste tåke, og selvom vi sto en meter fra den majestetiske bygningen, kunne vi ikke se den. Derfor begynte vi å snakke sammen i stedet…

Verste reiseminne: Da jeg havnet i rettsak i Marokko etter å ha kjørt på en liten jente som brakk benet. Grøss og gru.

[email protected]

Koder fra historien
, ,
More from Vibeke Montero

Drit i det: Amorøs frisør i Venezia

Litt for mye massasje og litt for ukonvensjonelle klippeteknikker får meg til...
Les mer