Smellvakre Sri Lanka!

SriLanka_Bortebest_01
Sengeteppene går unna som varme hvetebrød på Unawatuna-stranda. Symaskinene har kvinnene kjøpt med støtten de fikk etter tsunamien i 2004 da hele kysten ble ødelagt og mange av dem ble enker.
Sri Lanka har toppet så og si alles hit-må-du-reise-lister de siste tre årene. Vi var tidlig ute, og dro til det dråpeformede landet allerede i 2015.

Jeg blir ofte spurt om steder jeg anbefaler andre å reise til, og Sri Lanka er alltid med på den lista. Her finner du alt!

Vakker natur, avslappet strandliv, trygge forhold, stemningsfulle landsbyer, god mat, kald drikke og et dyreliv uten like. Og du slipper å dele det med alt for mange utlendinger, selvom det er i rask endring nå som alt fra Lonely Planet til Condé Nast har anbefalt øya på sine topplister.

Vi var relativt tidlig ute med å reise dit for litt over to år siden, og tilbragte fire uker som backpackere. Fra sted til sted, fire voksne og fire barn. Skal du dit med barn, kan du lese mine beste tips om det her:

SriLankaBarn_01
Famlieferie er gøy. Og litt slitsomt. Men mest gøy!

Sri Lanka med barn – del 1

Sri Lanka med barn – del 2

Sri Lanka med barn – del 3

Smellvakkert!

Hvis ikke kan du kose deg med billedkarusellen nedenfor der det ligger mye bra info om steder og ting å gjøre i billedtekstene.

Vibeke Montero

Oppdragsgivere: Aftenposten, VG, Egmont Publishing, med flere.
Favorittsted: Verdens vakreste by Venezia. Estetikken treffer meg midt i hjertet hver gang, og jeg elsker å bare gå rundt, helst om høsten, og snuse inn lukten av fuktig treverk til lyden av de skvulpende, melketurkise kanalene.
Beste reiseminne: Å stå ansikt til ansikt med fjellgorillaene i Bwindi Impenetrable Forest i Uganda.
Verste reiseminne: En reise til Marokko da jeg først ble frastjålet passet, og så havnet i rettsak etter å ha kjørt på en jente som brakk benet. Grøss og gru.
[email protected]

Tags from the story
, , ,
Mer fra Vibeke Montero

Verden uten sikkerhetsnett

Mange småbarnsforeldre kvier seg for å reise langt med barna. Hvordan skal...
Les Mer