Smellvakre Sri Lanka!

SriLanka_Bortebest_01
Sengeteppene går unna som varme hvetebrød på Unawatuna-stranda. Symaskinene har kvinnene kjøpt med støtten de fikk etter tsunamien i 2004 da hele kysten ble ødelagt og mange av dem ble enker.
Sri Lanka har toppet så og si alles hit-må-du-reise-lister de siste tre årene. Vi var tidlig ute, og dro til det dråpeformede landet allerede i 2015.

Jeg blir ofte spurt om steder jeg anbefaler andre å reise til, og Sri Lanka er alltid med på den lista. Her finner du alt!

Vakker natur, avslappet strandliv, trygge forhold, stemningsfulle landsbyer, god mat, kald drikke og et dyreliv uten like. Og du slipper å dele det med alt for mange utlendinger, selvom det er i rask endring nå som alt fra Lonely Planet til Condé Nast har anbefalt øya på sine topplister.

Vi var relativt tidlig ute med å reise dit for litt over to år siden, og tilbragte fire uker som backpackere. Fra sted til sted, fire voksne og fire barn. Skal du dit med barn, kan du lese mine beste tips om det her:

SriLankaBarn_01
Famlieferie er gøy. Og litt slitsomt. Men mest gøy!

Sri Lanka med barn – del 1

Sri Lanka med barn – del 2

Sri Lanka med barn – del 3

Smellvakkert!

Hvis ikke kan du kose deg med billedkarusellen nedenfor der det ligger mye bra info om steder og ting å gjøre i billedtekstene.

Vibeke Montero

 

Oppdragsgivere: Egmont Publishing (Kamille, Kamille Puls, Hjemmet, Foreldre & Barn), Bonnier (Tara, Tara Frisk), Vagabond, Aftenposten, VG, med flere.

Favorittsted: Verdens vakreste by Venezia. Estetikken treffer meg midt i hjertet hver gang, og jeg elsker å bare gå rundt, helst om høsten, og snuse inn lukten av fuktig treverk til lyden av de skvulpende, melketurkise kanalene.

Beste reiseminne: Da jeg møtte mannen min i soloppgangen på Taj Mahal i 1995. Det var tidenes tjukkeste tåke, og selvom vi sto en meter fra den majestetiske bygningen, kunne vi ikke se den. Derfor begynte vi å snakke sammen i stedet…

Verste reiseminne: Da jeg havnet i rettsak i Marokko etter å ha kjørt på en liten jente som brakk benet. Grøss og gru.

[email protected]

Koder fra historien
, , ,
More from Vibeke Montero

Øyhopp i Paris

Bli med til et Paris som er lunt, hjemmekoselig og nugattiduftende.
Les mer