sponset innlegg

5 grunner til å reise (nesten) alene

#1 Det er tryggere enn du tror

Å reise alene gjør deg sårbar. Men det er merkelig med det; folk flest er vennlige og hjelpsomme, uansett om du er i Frankrike uten å kunne et ord fransk, eller i indre Uganda. Deltar du på en gruppereise, vil du dessuten alltid ha en reiseleder og et nettverk dersom noe skulle gå galt.

Olivenreiser_Puglia_02
Cecilie J. Grønnhaug (54) opplevde Puglia fra sykkelsetet med denne gjengen.

Cecilie J. Grønnhaug (54 år) deltok på sykkeltur gjennom Italias hæl med Olivenreiser, og falt pladask.

– Fantastisk! En god guide gjorde også at vi fikk vite utrolig mye om alt vi fikk se på turen. Alle var overrasket over hvor mye Puglia hadde å by på!

Reisen arrangeres av Olivenreiser, og du kan se dagsetappene gjennom vakre byer som Ostuni, Alberobello, Gallipoli, Otranto og Lecce her:

Puglia, i sakte fart

 #2 Bli kjent

Når du reiser med venner begrenser du deg gjerne til deres selskap. Reiser du alene, vil du oppsøke andres selskap. Forvent magiske møter, nye vennskap og ikke minst, du kan være deg selv!

Olivenreiser__SriLanka_03
Taina (55) reiste til Sri Lanka med fremmede, og kom hjem med nye venner.

– Fellesskapet fungerte veldig bra. Vi reiste på ferie som fremmede, og kom hjem som venner. Reiseruten var interessant med både tradisjonelle fiskelandsbyer, utallige små livlige byer, fjellområder og ikke minst all bosetning langs sykkelveiene med masse blide mennesker.

Les mer om reisen Taina Tuulia Laakkonen (55 år) deltok på:

Olivenreisers spennende sykkeltur til Sri Lanka

#3 Lev ut din drøm!

Drømmer du om vinsmaking i Italia, eller å kjøre cabriolet i Havana? Det finnes garantert en gruppereise for deg! Det er nemlig ingen tvil om at opplevelsene blir større når man deler dem med andre. På de fleste gruppereiser vil du oppleve at noen har meldt seg på helt alene, mens andre har meldt seg på med en venn(inne) eller partner. Det pleier å være en god miks!

 

Cuba Classic – Opplev vidunderlige Cuba i pedaltakt

Cuba_Olivenreiser
På sykkelferie kommer du tett på lokalbefolkningen, som her i Havana.

#4 Hold deg i form (uten blodsmak)

Å ligge på en strand dagen lang kan fort bli litt kjedelig. Eller? Har du sansen for å bevege deg i ferien, kan det være vanskelig å finne likesinnede med samme ønske. Gruppereiser har ofte et aktivt element, som sykling, vandring eller trening. Og i motsetning til hva mange tror, så spiller det virkelig ingen rolle om du er 27 eller 70. Jeg har vært på reiser der den eldste deltageren kunne ha vært bestemoren til den yngste. Det viktigste er at du har lyst til å bevege deg!

Coastline near Torre Sant’Andrea
Melendugno Salento byr på spektakulært kystlandskap i Puglia.

#5 Lær noe nytt

Få ting beriker sjelen som ny kunnskap. Og verden er full av fantastiske opplevelser og spennende ting å lære! Jeg har lært meg å kjøre mountainbike, lage hjemmelagd pasta, gjøre yoga og å danse salsa rundt omkring i verden, og det er så gøy!

 

 

 

Dette innlegget er sponset av Olivenreiser, som har seksten års erfaring som gruppereisearrangør.

Cirka 20 prosent av kundene deres reiser alene, andre melder seg på med noen de kjenner fra før.

De har tre ulike kategorier på sine sykkelturer. Enkel, moderat og kupert.