Hvis du vil ha noe fint til føttene dine, bør du asap fly til New York. Her er tre skobedrifter du bør sjekke ut.

Margaux

Ballerina-sko og komfort har til nå vært to uforenlige størrelser. Men så oppdaget jeg Margaux som lager ballerinasko med en liten hæl og behagelig såle – på mål. Og som er vakre og kommer i uendelig mange farger? Sa noen shoegasm? Margaux ble grunnlagt av Alexa Buckley and Sarah Pierson i 2015. De har ennå ingen fysisk butikk. Vil du ha et par av disse skoene må du booke en avtale for prøving og eventuell handel i showroomet deres i Chelsea. Prisene starter på behagelige 1 500 kroner. Dette må du ikke gå glipp av.

Åpent: Mandag til fredag 10 – 18, lørdag 12 – 18.
Adresse: 37 w 20th Street, Suite, 1206, New York
Nett: Margauxny.com

Margaux-sko-new-york.jpg-800
Margaux lager ballerinasko som det faktisk går an å gå i .
Foto: Margauxny.com

 

SJP Collection

Sara Jessica Parkers fantastiske rollefigur Carrie satte virkelig New York på skokartet. Da jeg var i New York i høst, så jeg at flere gateboder solgte foto av hennes kongeblå Manolos (ok, innrømmer at jeg kjøpte et). Stjerna har de siste årene laget sko i egne merke og de ser akkurat ut som noe som Carrie ville ha fått med. I kolleksjonen finner du høyhælte rosa sandaler og noen überkule høyhælte støvletter med smykke på hælen. Du får kjøpt dem på i varehusene Norstrom, Bloomingdales, Saks Fifth Avenue og Neiman Marcus fra cirka 2 000 kroner.

Nett: www.sjp-collection.com

Mer om sko og butikker i New York»»

Reparer skoene

Det hjelper ikke å ha fine sko, hvis de er ustelte. Derfor forsøker jeg, dersom jeg har et fint par sko, å reparere dem. Her i Norge er det nesten meningslønst, fordi det er dyrt og ingen av skomakerne ser ut til ha peiling på skostell. Men på Cecar’s Shoe Repair på 7th Avenue får du full overhaling, puss er en selvfølge. Og det koster betydelig mindre. De reparerer også vesker og belter. Sa noen miljøvennlig?

Adresse: 180 Seventh Avenue, mellom 20th and 21st Streets
Nett: www.cesarsshoerepair.com

Rens klærne og ta pedikyr i New York – og spar penger »»

Shoes of New York

Elsker du sko og vil holde deg oppdatert på de villeste og vakreste skoene i New York

Se stedene på kartet

Skoøya Menorca »»