R.I.P George Michael

Det sies at når man dør, så passerer livet i revy. Da jeg hørte at George Michael var død, passerte ungdomstiden min i revy. Wake me up before you Go-Go, Careless whisper og I’m your Man. Musikkminner er gjerne de aller sterkeste minnene, og få musikkvideoer har brent seg like godt fast på netthinnen som Club Tropicana.

 

George_Michael_01
Pikes Hotel var det opprinnelige Club Tropicana, men få vet at innehaver Tony Pikes (t.v) er med i musikkvideoen som bartender.

Altså, det var asurblått basseng, drinker, eseler, piloter, bademadrasser, fikentrær og utendørs dusjer. Alt dette ble presentert for meg på Sky Channel av Pat Sharp i leiligheten på Veitvet, og selvom jeg bare var ni år, skjønte jeg at Club Tropicana var the place to be.

Club Tropicana finnes!

Musikkvideoen ble filmet på Pikes Hotel på Ibiza. Det var opprinnelig et femhundre år gammelt gårdshus utenfor San Antoni, som eventyreren og businessmannen Tony Pike restaurerte til et luksuriøst boutique hotell i 1978.

Innspillingen av Whams Club Tropicana plasserte hotellet på kartet for musikkeliten, og bare fire år senere feiret Freddie Mercury sin 41års dag her. Det sies å ha vært øyas aller største fest noensinne. Og det sier litt. Ibiza er ikke akkurat kjent for å være en festbrems.

George_Michael_05
Kjenner du igjen bassenget? Det var her George Michael fløt på sin grønne flytemadrass.

Vil du sjekke inn på Pikes Hotel, så må du vite at hotellet skiftet eiere i 2008. Da solgte Pikes til kjeden Ibiza Rocks, og har relansert hotellet som Ibiza Rocks House At Pikes Hotel. De nye eierne har gjort Tony Pike til fulltidsgjest, og han bor nå permanent i rom 25.

Lurer du på hvor mye det koster å overnatte her? Omtrent 260 euro per natt for et dobbeltrom. Og det er ingen upris på Ibiza!

Erik Valebrokk, Bortebests eminente DJ og musikkekspert, har satt sammen en fantastisk spilleliste til ære for popgeniet som verden mistet i går. Vi sier oss enige med Erik, som sier følgende:

Måtte George Michael få fred nå. Han har vært plaget og har neppe hatt et enkelt liv, men kunstner? Det var han!

Her finner du Ibizas diggeste bukter