En dag fikk jeg følgende epost fra reportasjesjef Mai-Britt i Hjemmet. Hun skrev: «Kan du være så snill å reise til New York og lage reportasjer for oss?» Nei, det hadde jeg jo ikke noe lyst til. Jeg elsker New York og har gjort det fra første gang jeg kom hit. Jeg elsker energien. Jeg blir høy av å gå langs Fifth Avenue i morgenrushet, og liksom late som om jeg også er en travel New Yorker (vel, jeg er jo på jobb, jeg også). Og så kommer det en kiddo rappende og dansende forbi meg med siste nytt i headset – og hva annet kan man gjøre enn å glane? New York må være verdens mest etnisk sammensatte by. Her bor det flere irer enn Dublin og flere puertoricanere enn San Juan. Little Italy ligger rett ved Chinatown, som nesten er mer kinesisk enn Kina. Ikke langt unna ligger Curry Hill.

Få flørtevipper og nye bryn på Brow bar i London

ABC CARPET & HOME
Her får du hele verden servert på fat. Fråts i japanske møbler, indiske tekstiler, arabiske smykker, amerikansk keramikk, såper, papir, tepper og planter. Butikken bruker mye ressurser på å lage fantasifulle utstillinger.

881 & 888 Broadway
www.abchome.com

[columns_row] [column]
Kaffepause på Chelsea Market. Foto: Rosario Negusse
Kaffepause på Chelsea Market. Foto: Rosario Negusse
[/column] [column]
Store amerikanske jordbær og blåbær. Nam!
Store amerikanske jordbær og blåbær. Nam!
[/column] [/columns_row]

CHELSEA MARKET
Dette er et marked for de som har sans for raffinement og siste mote. Chelsea er for øvrig et område som har tiltrukket seg mange elegante og velstående homofile menn. På markedet kan du handle i små fantastiske «boder» og butikker. Spis lunsj på et av stedets cafeer, konditorier eller prøv deg på en ekte mexicansk taco, selvsagt stylet på fancy New York-maner. Perfekt for en regnværsdag.

75 9th Avenue
www.chelseamarket.com

 

MIDT I SALATEN: Elizabeth Ryder og hennes bodassistent selger salat rett fra egen gård. Møt dem på Union Square Market. Foto: Adriana Sanfeliu Lopez
MIDT I SALATEN: Elizabeth Ryder og hennes bodassistent selger salat rett fra egen gård. Møt dem på Union Square Market. Foto: Adriana Sanfeliu Lopez

UNION SQUARE MARKET
Bondens marked kom først til New York. Her kan du kjøpe finske knekkebrød, champagne produsert upstate New York, oster, reddiker, blomster, syltetøy og kaker. For å nevne noe. Alt er lokalprodusert. Åpent mandag, onsdag, fredag og lørdag fra klokken 8 til 18.
www.grownyc.org

 

SKO DEG: Kjøp for all del ikke sko før du reiser, men dra innom for eksempel skodesigner Katryn Amberleighs forretning i koselige Mott Street. Foto: Adriana Sanfeliu Lopez
SKO DEG: Kjøp for all del ikke sko før du reiser, men dra innom for eksempel skodesigner Katryn Amberleighs forretning i koselige Mott Street. Foto: Adriana Lopez Sanfeliu

KATRYN AMBERLEIGH
New York-designeren Katryn Amberleigh har laget disse skoene og hun lager dem i kun noen få eksemplarer. Butikken i Mott Street er en ordentlig godtebutikk. De er heller ikke altfor dyre. Som blogger og mediegründer elsker jeg gründere som slår seg opp og fram slik som Ms. Amberleigh.

219 Mott Street
Katryn Amerleigh

 Hørt om skoøyene? Det er stedet der mange sko blir født

OM FOTOGRAFEN
Bildene i denne posten er tatt av den prisbelønte spanske fotografen Adriana Lopez Sanfeliu som har bodd mange år i New York. Hun har jobbet for blant annet GEO, La Repubblica, El Pais og Glamour. og laget den kritikerroste fotodokumentaren Life on the Block. Vi har jobbet sammen flere ganger: For Hjemmet, VG og for Nasjonalbibliotekets magasin, NB21. Se Adriana Lopez Sanfelius portefølje på nettsiden hennes. Tusen takk til Adriana for at hun lar meg bruke bildene på bloggen.