Nudistnyhetene i 2017

Nudisme_03_Cabodegata
Nakenbading, nakenspilling, nakenspising...
Hørt om nakation? Finn ut hvor du kan spise, spille golf, gå på restaurant og cruise i nettoen. Nytt i år er spreke nakencruise med mottoet "Take off into Bare-adise"!

Klar for årets nudistnyheter?

Den australske avisen Perth Now har kåret verdens beste naturiststrand, og det er legendariske Haulover Beach i Miami. Den ligger like ved det luksuriøse kjøpesenteret Bal Harbour Shops, hvor du kan “shop til you drop” så lenge du er bemidlet nok.

Her dropper du bikini og badebukse

Andre strender som nådde topplisten for nakenbading er El Torn i Tarragona (Spania), Le Grottes Plage på den franske øya Il du Levant (ferge fra Toulon Hyères) og stranden Praia do Abricó (Rio de Janeiro). Det er ikke akkurat en nudistnyhet, men bør stå på listen din over drømmereiser dersom du har sansen for å feriere i nettoen.

nudisme_legrottes
Ile du Levant er en institusjon for nudister. Foto: Iledulevant

Plakias Beach på Kreta, nakenstrendene på øya Lokrum (rett utenfor Dubrovnik) och Arambol Beach i Goa har også fått plass på den avkledde strandlisten.

Nakenrestaurant

Nudisme_Restaurant
På The Bunyadi er det bare levende lys. Foto: The Bunyadi

Men trodde du nakenopplevelsene endte på stranden? Tro om igjen. I London kan du spise naken på The Bunyadi. Du skifter om til en hvit morgenkåpe ved ankomst, og når du sitter ved bordet, lar du morgenkåpen falle. Serveringspersonalet er også naken, men ikke kokken, så vi håper du slipper hår i suppen. Adresse: 18 Harper Road.

Nakengolf

nudisme_golf
Franskmennene har et mer avslappet forhold til nakenhet enn de fleste. Foto: La Jenny

På nudistresorten La Jenny nær Bordeaux i Frankrike, oppfordres gjestene til nakenhet overalt. Også på golfbanen!

Ta en “nakation”

nudisme_Tulum
En nakation er for deg som trives best naken. Foto: Hidden Beach Resort

Hidden Beach Resort i Tulum (Mexico) er kåret som verdens beste nakenhotell. Her er det meningen at du slipper å tenke på klær før du sjekker ut. Pris: fra 3000 kroner per natt.

Nakencruise

Nudisme_cruise
På nakencruise slipper du pakkeproblemer. Foto: Cruisebare

Bare Necessities og Cruisebare organiserer nakencruise med ulike destinasjoner og ulike skip. Cruise i Fransk Polynesia med luksuriøse Paul Gaugin, eller i Middelhavet med romantiske Star Clipper. Eller velg et Big Nude Boat-cruise med større skip i Karibia. Mottoet deres er “Take off into Bare-adise”!

 

 

Vibeke Montero

 

Oppdragsgivere: Egmont Publishing (Kamille, Kamille Puls, Hjemmet, Foreldre & Barn), Bonnier (Tara, Tara Frisk), Vagabond, Aftenposten, VG, med flere.

Favorittsted: Verdens vakreste by Venezia. Estetikken treffer meg midt i hjertet hver gang, og jeg elsker å bare gå rundt, helst om høsten, og snuse inn lukten av fuktig treverk til lyden av de skvulpende, melketurkise kanalene.

Beste reiseminne: Da jeg møtte mannen min i soloppgangen på Taj Mahal i 1995. Det var tidenes tjukkeste tåke, og selvom vi sto en meter fra den majestetiske bygningen, kunne vi ikke se den. Derfor begynte vi å snakke sammen i stedet…

Verste reiseminne: Da jeg havnet i rettsak i Marokko etter å ha kjørt på en liten jente som brakk benet. Grøss og gru.

[email protected]

More from Vibeke Montero

Sri Lanka med barn – DEL 2

Barnearbeid på en strand kan også være barnevennlig. Her er flere grunner...
Les mer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *