Klar for årets nudistnyheter?

Den australske avisen Perth Now har kåret verdens beste naturiststrand, og det er legendariske Haulover Beach i Miami. Den ligger like ved det luksuriøse kjøpesenteret Bal Harbour Shops, hvor du kan «shop til you drop» så lenge du er bemidlet nok.

Her dropper du bikini og badebukse

Andre strender som nådde topplisten for nakenbading er El Torn i Tarragona (Spania), Le Grottes Plage på den franske øya Il du Levant (ferge fra Toulon Hyères) og stranden Praia do Abricó (Rio de Janeiro). Det er ikke akkurat en nudistnyhet, men bør stå på listen din over drømmereiser dersom du har sansen for å feriere i nettoen.

nudisme_legrottes
Ile du Levant er en institusjon for nudister. Foto: Iledulevant

Plakias Beach på Kreta, nakenstrendene på øya Lokrum (rett utenfor Dubrovnik) och Arambol Beach i Goa har også fått plass på den avkledde strandlisten.

Nakenrestaurant

Nudisme_Restaurant
På The Bunyadi er det bare levende lys. Foto: The Bunyadi

Men trodde du nakenopplevelsene endte på stranden? Tro om igjen. I London kan du spise naken på The Bunyadi. Du skifter om til en hvit morgenkåpe ved ankomst, og når du sitter ved bordet, lar du morgenkåpen falle. Serveringspersonalet er også naken, men ikke kokken, så vi håper du slipper hår i suppen. Adresse: 18 Harper Road.

Nakengolf

nudisme_golf
Franskmennene har et mer avslappet forhold til nakenhet enn de fleste. Foto: La Jenny

På nudistresorten La Jenny nær Bordeaux i Frankrike, oppfordres gjestene til nakenhet overalt. Også på golfbanen!

Ta en «nakation»

nudisme_Tulum
En nakation er for deg som trives best naken. Foto: Hidden Beach Resort

Hidden Beach Resort i Tulum (Mexico) er kåret som verdens beste nakenhotell. Her er det meningen at du slipper å tenke på klær før du sjekker ut. Pris: fra 3000 kroner per natt.

Nakencruise

Nudisme_cruise
På nakencruise slipper du pakkeproblemer. Foto: Cruisebare

Bare Necessities og Cruisebare organiserer nakencruise med ulike destinasjoner og ulike skip. Cruise i Fransk Polynesia med luksuriøse Paul Gaugin, eller i Middelhavet med romantiske Star Clipper. Eller velg et Big Nude Boat-cruise med større skip i Karibia. Mottoet deres er «Take off into Bare-adise»!