Årets sju siste måneder er spennende reisemåneder. Da er det nemlig flere av oss som søker etter en forlengelse av sommeren, med alt det innebærer av fløyelskvelder og lune strender. Men hvor reiser du?

Gikk du glipp av januar – juni? Del 1 finner du her

Juli

Juli har fått navn etter selveste Julius Cæsar, som selv ble født på denne tiden av året. Det er en perfekt måned å holde seg i Europa, ettersom sommeren er på sitt aller vakreste i juli.

Styr unna: Varmen i sørstatene i USA og nord-Afrika. Monsoon-tid i India.

Gå ikke glipp av: Camino de Santiago

camino05
Å vandre gjennom sjelelig landskap gir rom for tankeflukt.

Den 25. juli er det skytshelgenen St. James sin dag. Det er han som var opphavet til den kjente pilegrimsvandringen Camino de Santiago (Santiago = James på engelsk). Har du vurdert å legge ut på vandringen, som er erklært som verdensarv av UNESCO, så er juli en perfekt måned å gjøre det. Da er det ikke altfor varmt i nord-Spania, og du møter garantert mange spennende mennesker på din ferd.

Vi har testet: ELSK, SPIS, GÅ

August

Da keiser Augustus beseiret Kleopatra og Marc Antony, fikk han selvsagt en måned oppkalt etter seg. Dette er måneden når store deler av sør-Europa har ferie, og dermed fylles til randen av turister. Derfor stikker vi heller til Afrika, på safari.

Styr unna: De overfylte strendene i Middelhavet, samt storbyer i Europa som er på kokepunktet. Orkansesongen starter i Karibia. Forvent kraftige regnskyll i Thailand.

Gå ikke glipp av: Den store dyrevandringen i Masai Mara

Safari
August er perfekt hvis du vil få med deg den store dyrevandringen på Masai Mara.

Verdens mest spektakulære dyrevandring finner sted i Serengeti- Masai Mara mellom Kenya og Tanzania. Rundt 2 millioner dyr er på vandring for å finne vann og nytt gress. Det er rundt 1,5 millioner gnuer, 250 000 sebraer og over 300 000 gaseller og antiloper. En opplevelse du aldri glemmer!

September

September har fått navnet sitt fordi det var den 7. måneden (septem) i den gamle, romerske kalenderen. Det er en perfekt måned å reise til sør-Europa, ettersom været fortsatt er sommerlig, og kveldene kjøligere.

Styr unna: Orkansesong i Karibia og sørstatene i USA. Regntid i sør-øst Asia.

Gå ikke glipp av: Portugals vakre strender, og kanskje ser du en trekkfugl?

Portugal_01
Masse armslag på Algarves enorme strender.

Fuglene gjør som oss; de peiler seg inn på varmere breddegrader når de kjenner høstlufta. Mange små og store fugler har Portugals sørspiss, Sagres, som sitt siste landingssted i Europa før de flyr videre til Afrika. I månedsskiftet september/oktober arrangeres det en stor fuglekikkerfestival som kan vekke ornitologiinteressen hos noen og enhver.

Les mer: http://www.birdwatchingsagres.com/

Oktober

Oktober er den 8.måneden (octo) i den romerske kalenderen, og en tid som er forbundet med innhøsting over store deler av kloden.

Styr unna: Fortsatt orkansesong i Karibia og sørstatene.

Gå ikke glipp av: Det østlige Middelhavet

Kroatia_05
Å plaske rundt i oktober gjør godt.

Oktober er den aller beste måneden å krype inn i Middelhavets armkrok, tenk Tyrkia, Kroatia og de greske øyene, for å suge til seg de siste restene av europeisk sommer. En av våre favoritter er Krotias vakre skjærgård som holder seg varm og lun langt ut i oktober.

Vi har testet: Kroatia – aller best om høsten

November

November er den 9. måneden i den romerske kalenderen, og kanskje den aller tyngste for oss som har mørketidfobi. Det er nå det gjelder å se sørover, gjerne nedover mot det afrikanske kontinentet.

Styr unna: regntiden på Bali og ellers i Indonesia.

Gå ikke glipp av: Kapp Verdes hvilepuls

Kapp Verde luksushotell
Riu Karamboa på Boa Vista er skapt for nytelse.

Kanariøyene er vel og bra, men føler du for færre turister og en mer spennende destinasjon, så peil deg inn på Kapp Verdes øyer. Langstrakte, hvite strender og en totalt avslappet holdning til livet er vel alltid fristende. Og, glemte jeg å si at du spiser hummer til middag hver dag om du vil?

Vi har testet: Afrikansk vintersol 

Desember

Desember har fått navnet sitt etter den tiende måneden i den romerske kalenderen. Jovisst er det hyggelig med julekalender og alle andre forberedelser som hører julemåneden til. Men det er deilig å stikke av også! Kanskje feire eksotisk jul et annet sted?

Styr unna: Europa, med mindre du elsker å fryse. Australia, med mindre du tåler +40-temperaturer.

Gå ikke glipp av: Overdådige og elleville Dubai

Dubai_skydive_1_small
Å hoppe i fallskjerm er bare en av mange ting du kan gjøre i Dubai.

Dubai er ikke alles «cup of tea» ettersom hele byen føles ganske konstruert. Her handler det om temaparker, lekre hotell, høye bygg og shopping. Og selvsagt en deilig dose strandliv. Allikevel er Dubai et spennende alternativ (med omtrent like lang flytid) som til Kanariøyene. Også får du oppleve Midtøsten! Mange direktefly fra Norge gjør reisen ekstra enkel.

Vi har testet: Boutiquehotell i ørkenen