Jo lenger inn i Middelhavet du beveger deg, jo bedre blir forholdene utover høsten. Havet har hatt god tid til å varmes opp under sommerens intense sol, og de aller fleste turistene har vendt nesen hjem.

I månedsskiftet september/oktober lå temperaturen jevnt på rundt tretti grader da jeg var der, og til og med lokalbefolkningen fortalte meg at høsten er deres favorittårstid. Så til tross for jeg var litt bekymret for at jeg hadde drøyd reisen for langt utenfor sesong, ble det fulltreffer.

Er du glad i å bade kan du forvente deg de mest krystallklare forholdene akkurat på denne tiden av året. Da er det ikke så mange båter og mennesker som virvler opp grus fra bunnen, og havet ligner glass.

Jeg bodde på et hotell med det grandiose navnet Amfora Hvar Grand Beach Hotel. Det ligger i en stille bukt et kvarters gåtur fra sentrum, og har spektakulær utsikt og veldig kort vei til strandklubben Hula Hula.

5 ting du ikke må gå glipp av på hvis du er så heldig å forville deg til øya Hvar denne høsten:

#1 Bonj Beach Club

En tur på Bonj Beach Club er deilig avkobling (se hovedbilde). Det er en av Hvars vakreste restauranter/strandklubber, og forholdene er selvsagt glassklare. Her spiser du lunsj, soler deg, lounger og koser deg hele dagen, og har du lyst på en massasje får du selvsagt det. Sjekk priser her.

#2 Hula Hula

Kroatia_04
Hula Hula, for deg som vil ha den beste cocktailen og den beste utsikten.

Har du lyst på en fest, så er Hula Hula strandklubben for deg. Den ligger ytterst i havgapet, et kvarters gange fra sentrum. Her samles gamle og unge (mest unge) for å applaudere solnedgangen, og for å kjøpe enlitersbøtter med cocktails.

#3 Drikk lokal vin

Kroatia_03
Nikola Plenković er yngste medlem i familievingården Zlatan Otok.

Endelig har de begynt å lage skikkelig vin i Kroatia. Det er skikkelige gode nyheter, tatt i betraktning det sure skvipet vi har blitt servert opp gjennom årene. Alternativet har vært å drikke importvin, som er langt dyrere. Jeg falt pladask for vinene fra vingården Zlatan Otok. Det har selveste Paven også gjort, og ettersom han er en hyppigere vindrikker enn meg – Jesu blod og alt det der – så må det være et kvalitetsstempel.

#4 Unn deg en kalorifest

Kroatia_06
Kakemonser vil lide valgets kval på Nonica patisserie.

Ingen ferie uten kake! Konditoriet Nonica i Hvars smale smug serverer fristende kakestykker. Lukt deg frem til det lille bakeriet, og prøv også den lokale kjeksspesialieten hforski koloč (Hvar-kake).

#5 Španjola-festningen

Klatrer du opp til festningen som ligger over Hvar sentrum, venter en fantastisk utsikt over byen og Pakleniøyene i skjærgården utenfor. Vakkert!

Kroatia_01

 

Mitt Middelhav – Sommeren er ikke over!