Få ting føles bedre enn å forlenge sommeren med en reise. For selvom vi har hatt deilig vær i Norge på sensommeren, så flørter sola mer hemningsløst med deg på sydligere breddegrader. Sånn er det bare…

Men, og det er et stort men, hvem gidder timesvis med flytimer? Ikke jeg, i hvertfall. Så her er 7 destinasjoner vi synes er hot, hot, hot på denne tiden av året.

Sicilia

Sicilia_05
Taormina er en av Sicilias lekreste byer.

Denne øya kan sjarmere fletta selv av den mest innbitte ‘jeg-elsker-stearinlyshøsten’. Kanskje er det gelatoen som får oss i ekstra godt humør her? Eller ved nærmere ettertanke, så er nok vulkanvinene som fremstilles ved Etnas fot enda mer førføreriske. Uansett, her er det godt med plass nå som de italienske skolebarna har begynt på hverdagen igjen.

Vi sjekker mer enn gjerne inn på divahotellet Gran Mazzaro Sea Palace nordøst på øya! Hotelltesten vår finner du her.

New York

new-york-pod-hotel
På The Pod 39, kan du nyte utsikten herfra.
Foto: The Pod

Få ting kan måle seg med New York når sommersola er i ferd med å gi slipp, og hverdagen synker inn over byen. Forvent deilige temperaturer og sørg for all del for å være i det store, saftige eplet på en søndag når hele byen går i brunchrus. Myndighetene har nå åpnet for alkoholsalg fra 10.00, så her er det bare å bestille sin Mimosa eller Bloody Mary. En av våre favoritter er takterrassen til budsjetthotellet Pod 39. Ja, tro det eller ei, 300 dollar per natt kalles budsjett i NY! Her kryper eføyen oppetter veggene, fairylights får deg til å se ekstra glam ut og de tequilabaserte cocktailene er heftige.

Rhodos

rhodos_vm
Det er nesten så du hører tempelridderne i gamle Rhodos by.

På Middelhavets mest solfylte øy varer sommeren lenge. Vi falt pladask for gamlebyen, som er en sjarmerende Middelalderborg som fortsatt huser 5.000 innbyggere. Den er faktisk verdens største i sitt slag, og det er nesten så du forventer å se ridderne marsjere gjennom brosteinsgatene. Ta gjerne en deilig, lang, gresk lunsj på tavernaen Ta Petaladika, som betyr «Hesteskoen». Her får du skikkelig god, ujålete mat for en billig penge. Adresse: 8 Menekleous Street.

Barcelona

barcelona_bodega-1900
Tapas i verdensklasse.
Foto: Bodega 1900

Barcelona skuffer aldri, og flyturen er såpass kort at du kan dra ned etter jobb på en fredag, og rekke mye før du må tilbake søndag kveld. Hiv deg gjerne på vermut-trenden som regjerer i Spania for tiden, og legg inn et besøk på Bodega 1900. Her er det vermut fra tappekran, salte sardiner og skinker som gjelder. Og et par oliven så klart. Du finner masse vermuterías i Barcelona, men Bodega 1900 er hakket bedre enn de fleste. Den er signert Albert Adrià, en mesterkokk som tidligere kokkelerte på El Bulli. Husk å bestille bord!

Essaouira

essouira
Essaouira er svimlende vakker.

Mer laidback by skal du lete lenge etter. I hvertfall i Marokko! Essaouira er bohemenes hippieby på Atlanterhavskysten, og det sies at Kardemommeby ble skapt med utgangspunkt i Essaouiras medina. Det tar cirka tre timer å kjøre fra Agadir eller Marrakech til Essaouira, men du verden, det er det verdt! Forvent å la deg bergta av den romantiske byen som har inspirert kunstnere og musikere i en årrekke. Her har alle fra Leonard Cohen til Janis Joplin latt seg inspirere.

Athen

Middelhavet_Athen
I det gamle strøket Plaka som strekker seg oppover mot Akropolis finner du et avslappet Athen.

Kanskje har du ikke lyst på badeferie, men du vil allikevel boltre deg i alt det deilige Hellas har å by på. Da skal du dra til Athen, som er et sjarmtroll av en by. Særlig på denne tiden av året, når det ikke er så varmt, og trafikken har roet seg litt. Vi har sansen for å snuse rundt i Plaka, som er den bydelen som ligger tettest oppunder Akropolis. Her, i nettverket av små gater og pastellfargede hus, blir du kjent med et annerledes Hellas. Solnedgangsdrinken tar vi helst på takterrassen til ærverdige Hotel Grande Bretagne, med spektakulær utsikt over Akropolis.

Madeira

Madeira_poncha_02
Takterrassen på The Vine er et av Funchals lekreste vannhull.

Madeira kalles gjerne Atlanterhavets hage, og det er fordi den alltid er frodig. Her finner du vandringsmuligheter på kryss og tvers av hele øya, og gamlebyen i Funchal er et fantastisk sted for deg som er glad i god mat og drikke. Vi anbefaler å leie bil, sånn at du får sett havbassenget Porto Moniz, og den bugnende botaniske hagen. Men vær advart: Sist gang jeg var der, ble jeg drukket under bordet av madeiradrikkende pensjonister!

Også må vi selvsagt ikke glemme Kroatia – som er aller best om høsten!