Går det an å ikke elske et hotell som får deg til å føle deg som Sophia Loren på sommerferie?

Når jeg finner et charterhotell som ikke ligner på et charterhotell, blir jeg lykkelig. På Grand Hotel Mazzarò Sea Palace må du se langt etter plaststoler og eggerøre i pappmasjékonsistens. Femstjernersglansen er blendende intens. Eller er det gjenskinnet fra solen som gnistrer i den turkise bukta like nedenfor? Det er ikke godt å si, men jeg lar meg blende. Av champagnekorker som sprettes til frokost, og av gammeldags italiensk eleganse.


FASILITETER

Her sovner og våkner du til lyden av Middelhavet. Bare det får oss til å dele ut en gullkoffert. I tillegg befinner du deg i et av Italias beste avkroker; nemlig TaorminaSicilia. Her har fiffen feriert i manns minne, og i umiddelbar nærhet (tre minutters gange) ligger det deilige sjømatrestauranter. Mamma mia! Dette er et Italia som kjapt trenger seg inn under huden. Hotellet ligger i Taormina Mare, som er kystversjonen av landsbyen Taormina. Du kommer deg raskt opp til Taormina (der shoppingen er to die for) med en taubane som tar 2 minutter. Vil du heller gå, tar det førti minutter. Pris taubane med avgang hvert kvarter: 30 euro for et ukespass, eller 3 euro for en enveisbillett.

Taormina_hotell2
Utsikten er like vakker, både på dagtid og kveldstid.

ROM

Grand Mazzaro ble bygd i 1970, og er dermed noen år eldre enn meg. En skikkelig Grande Dame, med andre ord. Sist gang hotellet fikk et ansiktsløft var i 2000, så hvis du er av typen som trenger stram minimalisme og hypermoderne interiør, så vil du mistrives. Rommene kjennes litt pompøse ut, med tunge gardiner, brede lister og svulstige oljemalerier på veggen. Men jeg velger å se på det som klassisk, italiensk eleganse. Det er gjennomgående høy kvaltitet, og jeg velger å gi dem en gullkoffert ettersom alle rommene har store, deilige terrasser med utsikt over Mazzaròbukta. Her risikerer du ikke å bli stuet bort på et deprimerende kott med utsikt over vifteanlegget.

INTERNETT

Italienerne har fortsatt ikke skjønt at wifi er for alle. Kanskje er det den sicilianske mafiaen som forsøker å tjene seg en slump med ekstra cash? Ikke vet jeg, men på hotellet har du mulighet til å koble deg opp til wifi både på rommet og i fellesarealene, men det koster 440 kroner i uka, eller svinedyre 60 kroner per time! Sorry, her mister dere en gullkoffert.

FROKOST

Jeg var dessverre ikke på Grand Mazzaro på ferie, men på jobb. Det betyr altfor tidlige morninger med tilhørende kort tid ved frokostbordet. Men her gjør ikke det noe. For det du glemmer å raske med deg i den rikholdige bufféten, kan du be kelneren om å bringe. Det kan være en fluffy cappuccino eller et frekt glass prosecco. Utvalget i buffeten, sølvbestikket, beliggenheten og stillheten gjør at jeg må sjekke to ganger før jeg fatter at dette hotellet befinner seg i charterkatalogen til TUI.

Taormina_hotell4
Ja takk. Langsomme frokoster i takt med at solen stiger.

TILGJENGELIGHET

Hotellet har rom som er spesielt tilpasset rullestolbrukere, med egnede bad -og dusjfasiliteter. Sørg for å gi beskjed til hotellet på forhånd om du ønsker et slikt rom.

KONKLUSJON:

kofferter_enkofferter_enkofferter_enkofferter_en

NØKKELINFO OM Grand Mazzaro Sea Palace

Adresse: Via Nazionale, 147, Taormina Mare
Pris: Bestiller du via Star Tour, koster det fra 10.428 kroner per person per uke, inkludert fly fra Oslo. Bestiller du per natt er prisen fra 3.200 kroner for et dobbeltrom.
Frokost: Frokost det er verdt å stå opp for med både à la carte og buffét.
Karakter: 4 gullkofferter
Nett:  Mazzaro Sea Palace eller du kan bestille gjennom her gjennom TUI.