New York for barn

NY_bok_01
Skal du til New York med barn, bør guideboken New York for Barn med i bagasjen.
Gode reiseguidebøker er gull verdt, og når de er spesielt beregnet på barn lar vi vår test-pilot Siena (10) gjøre jobben.

Å reise med barna er noe av det jeg setter aller mest pris på. Kanskje ikke i de øyeblikkene der det går en kule varmt, og vi lemper og lesser og haler og drar i unger og bagasje på overfylte ferger og togplattformer, men det er det faktisk verdt.

Streets og Avenues, vi skjønner systemet!
Streets på tvers og Avenues på langs, vi skjønner systemet!

Hylende morsomme Marte Frimand-Anda bak mamma-bloggen Casa Kaos anbefaler å legge lista lavt på familieferie.

Det har blitt mange turer opp gjennom årene, blant annet til Sri Lanka, Vietnam, Cuba og Marokko, og en viktig del av opplevelsen starter lenge før avreise.  Vi ser relevante filmer, leser morsomme anekdoter og fyrer opp under barnas fantasi. Innholdet har blitt tilpasset barnas alder underveis. Nå har barna blitt store, hele ti og tretten år gamle, og de husker overraskende mye fra turene våre, og det er jeg overbevist om at vi kan takke forberedelsene for. Preppe-arbeidet har gjort dem mye mer mottakelige for opplevelsene som venter.

NY består av mange ulike nabolag, her blir vi kjent med flere av dem.
NY består av mange ulike nabolag, her blir vi kjent med flere av dem.

I forrige uke fikk vi i Bortebest.no tilsendt et eksemplar av ‘New York for barn’, som er en splitter ny reiseguide skrevet for barn. Her i huset grep lillesøster Siena fatt i guiden, og pakket den med seg i håndbagasjen selvom vi ikke skulle til New York, men Barcelona denne gangen. På flyet storkoste hun seg med de 59 sidene med oppgaver, tekst, kart og inspirerende illustrasjoner. Jeg så spørsmålet komme lenge før landing: ‘Når kan vi dra til New York, mamma?’

Å tegne Woody Allen er gøy, selvom man ikke er helt sikker på hvem denne lille, rare mannen er.
Å tegne Woody Allen er gøy, selvom man ikke er helt sikker på hvem denne lille, rare mannen er.

Jeg har også tatt en titt på den barnevennlige NY-guiden, og må si meg enig med Siena. Den gir reiselyst! Og ikke bare det, den er informativ og interaktiv uten å bli belærende. Jeg savner ofte lignende informasjon i barnas geografiundervisning på skolen som jeg synes blir altfor abstrakt og tørr. Å reise er gøy, å lære om verden er gøy, og denne gleden har de virkelig klart å formidle her.

Mange av New Yorks ikoniske steder forklares med enkelt språk og gode illustrasjoner.
Mange av New Yorks ikoniske steder forklares med enkelt språk og gode illustrasjoner.

Inga stiller spørsmålet om tenåringen bør bli igjen hjemme alene når resten av familien drar på ferie? Svaret er nei!

New York for Barn er utgitt av Qltur Rebus Forlag i Oslo, oversatt fra fransk, og skrevet av forfatterne Stephanie og Hugues Bioret, samt Julie Godefroy. Det er også utgitt en Paris-guide i samme serie.

Selvom vi er på vei til Barcelona, er det spennende å ta et jafs av det store eplet i bokform.
Selvom vi er på vei til Barcelona, er det spennende å ta et jafs av det store eplet i bokform.
Vibeke Montero

 

Oppdragsgivere: Egmont Publishing (Kamille, Kamille Puls, Hjemmet, Foreldre & Barn), Bonnier (Tara, Tara Frisk), Vagabond, Aftenposten, VG, med flere.

Favorittsted: Verdens vakreste by Venezia. Estetikken treffer meg midt i hjertet hver gang, og jeg elsker å bare gå rundt, helst om høsten, og snuse inn lukten av fuktig treverk til lyden av de skvulpende, melketurkise kanalene.

Beste reiseminne: Da jeg møtte mannen min i soloppgangen på Taj Mahal i 1995. Det var tidenes tjukkeste tåke, og selvom vi sto en meter fra den majestetiske bygningen, kunne vi ikke se den. Derfor begynte vi å snakke sammen i stedet…

Verste reiseminne: Da jeg havnet i rettsak i Marokko etter å ha kjørt på en liten jente som brakk benet. Grøss og gru.

[email protected]

More from Vibeke Montero

Verdens beste reisetips?

Reisetips for idioter - ja, for jeg er dessverre en av de...
Les mer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *