I ferietiden er Facebook full av bilder av angivelige harmoniske barn i søte solhatter. De leker pent og pyntelig på stranden eller er kjempeflinke til å gå på ski. Men vet du? De er mest sannsynlig fake. For egentlig kan det være slitsomt å reise på ferie med barn.

Alle under 14 har maur i buksene. De kaster opp – og har sprutbrekninger. Min sønn kunne for eksempel spy en meter lang stråle som fulgte Murphys lov: traff der det passet aller minst. Og har du flere, så er hårsårhet og kranglevorenhet likt fordelt mellom dem.  Selv har jeg tatt meg i å lengte tilbake til rolige dager på jobb. Særlig hvis jeg har vært på et sted med en litt ukjent bakterieflora.  Jeg spurte journalist, tobarnsmamma og mammablogger Marte Frimand-Anda (39) bak den populære bloggen Casa Kaos om det bare er meg det er noe feil med. Nei, det er ikke det, sier hun.

Søl og rot, mas og krangling, er en del av den virkelige verden. Foto: Marte Frimand-Anda/Casa Kaos
Søl og rot, mas og krangling, er en del av den virkelige verden. Foto: Marte Frimand-Anda/Casa Kaos

– Å reise med små barn er slitsomt. Men det kan også være veldig fint, så lenge man er innstilt på at det blir grytidlige morgener, trass, masing og søskenkrangling selv om man sitter under en palme, skriver Marte Frimand-Anda til oss.

Hun sier at jeg bør jenke forventningene til sommerens ferie:

– Legg lista lavt og ikke ha for høye forventninger. Dette har jeg brent meg på mange ganger. Nå har jeg sluttet å ha forventninger om en lykkelig familie på tur, der barna smiler og fryder seg over alt det nye og spennende vi opplever og jeg kan slappe av og nyte gode måltider og kanskje til og med en bok.

Det er i alle fall godt å vite at det ikke bare er meg. Du har kanskje kjent litt på følelsen, du også?

Vibeke derimot, tar ungene på ekspedisjon gjennom Sri Lanka. 

[separator type=»thick»]

Casa Kaos på Instagram