Malala, Misty Copeland (American Ballet Theatres førstedanser) og Facebook-CEO Sheryl Sandberg er nå samlet i ett og samme rom. På foto.

leibovitz-press-1
Danser Misty Copeland fotografert av Annie Leibowitz.

Den amerikanske fotografen Annie Leibovitz (1949- ) har fotografert kunstnere, artister, filantroper og politikere siden 1970 da hun startet som fotograf i magasinet Rolling Stones. Det er Leibowitz som tok bildet av den nakne John Lennon, som holder rundt Yoko Ono i senga, samme dag som han ble skutt. I 1999 laget Leibovitz en utstilling og en bok kalt «Women». I dette prosjektet portretterer hun amerikanske kvinner i alt sitt mangfold, her er det korjenter i Harlem, gruvearbeidere, politikere som Hillary Clinton og musikere som Patti Smith. Nå har hun laget 50 nye portretter som altså er samlet i utstillingen «Women. New Portraits».

Chicagos spektaklulære kulturscene

Dra på en kunstreise

Utstillingen er på reise. Den har allerede vært i London og Tokyo er akkurat nå i San Francisco, USA. Deretter reiser portrettene til:

  • Singapore
  • Mexico
  • Istanbul
  • New York (november, 2016)
  • Zurich

Det er banken UBS som sponser fotoutstillingen. Det er fri entré. Finn dato og adresse for utstillingen her.

Du kan vinne en reise til Leibowitz-utstillingen i New York ved å fotografere en kvinne som inspirerer deg og påvirker lokalsamfunnet ditt, for så poste det på på Instagram under hashtaggen #ShareYourHero.

Se også Bortebest.nos sterke fotoserie fra Uganda

 

https://www.youtube.com/watch?v=MqTgdNBlwDw