Annie Leibovitz: verdt å reise for

Leibovitz og barn
Leibovitz og barn
Fotograf Annie Leibovitz' utstilling Women er på verdensturne. Den er verdt en flybillett. Sjekk ut hvor du kan se bildene og se behind the scenes-video her.

Malala, Misty Copeland (American Ballet Theatres førstedanser) og Facebook-CEO Sheryl Sandberg er nå samlet i ett og samme rom. På foto.

leibovitz-press-1
Danser Misty Copeland fotografert av Annie Leibowitz.

Den amerikanske fotografen Annie Leibovitz (1949- ) har fotografert kunstnere, artister, filantroper og politikere siden 1970 da hun startet som fotograf i magasinet Rolling Stones. Det er Leibowitz som tok bildet av den nakne John Lennon, som holder rundt Yoko Ono i senga, samme dag som han ble skutt. I 1999 laget Leibovitz en utstilling og en bok kalt «Women». I dette prosjektet portretterer hun amerikanske kvinner i alt sitt mangfold, her er det korjenter i Harlem, gruvearbeidere, politikere som Hillary Clinton og musikere som Patti Smith. Nå har hun laget 50 nye portretter som altså er samlet i utstillingen «Women. New Portraits».

Chicagos spektaklulære kulturscene

Dra på en kunstreise

Utstillingen er på reise. Den har allerede vært i London og Tokyo er akkurat nå i San Francisco, USA. Deretter reiser portrettene til:

  • Singapore
  • Mexico
  • Istanbul
  • New York (november, 2016)
  • Zurich

Det er banken UBS som sponser fotoutstillingen. Det er fri entré. Finn dato og adresse for utstillingen her.

Du kan vinne en reise til Leibowitz-utstillingen i New York ved å fotografere en kvinne som inspirerer deg og påvirker lokalsamfunnet ditt, for så poste det på på Instagram under hashtaggen #ShareYourHero.

Se også Bortebest.nos sterke fotoserie fra Uganda

 

https://www.youtube.com/watch?v=MqTgdNBlwDw

 

 

 

 

Tags from the story
, , ,
More from Inga Ragnhild Holst
Luksuriøs gårdsturisme på Menorca
På denne gården handler alt om gode viner og oster. Kanskje norske...
Read More