Annie Leibovitz: verdt å reise for

Leibovitz og barn
Leibovitz og barn
Fotograf Annie Leibovitz' utstilling Women er på verdensturne. Den er verdt en flybillett. Sjekk ut hvor du kan se bildene og se behind the scenes-video her.

Malala, Misty Copeland (American Ballet Theatres førstedanser) og Facebook-CEO Sheryl Sandberg er nå samlet i ett og samme rom. På foto.

leibovitz-press-1
Danser Misty Copeland fotografert av Annie Leibowitz.

Den amerikanske fotografen Annie Leibovitz (1949- ) har fotografert kunstnere, artister, filantroper og politikere siden 1970 da hun startet som fotograf i magasinet Rolling Stones. Det er Leibowitz som tok bildet av den nakne John Lennon, som holder rundt Yoko Ono i senga, samme dag som han ble skutt. I 1999 laget Leibovitz en utstilling og en bok kalt «Women». I dette prosjektet portretterer hun amerikanske kvinner i alt sitt mangfold, her er det korjenter i Harlem, gruvearbeidere, politikere som Hillary Clinton og musikere som Patti Smith. Nå har hun laget 50 nye portretter som altså er samlet i utstillingen «Women. New Portraits».

Chicagos spektaklulære kulturscene

Dra på en kunstreise

Utstillingen er på reise. Den har allerede vært i London og Tokyo er akkurat nå i San Francisco, USA. Deretter reiser portrettene til:

  • Singapore
  • Mexico
  • Istanbul
  • New York (november, 2016)
  • Zurich

Det er banken UBS som sponser fotoutstillingen. Det er fri entré. Finn dato og adresse for utstillingen her.

Du kan vinne en reise til Leibowitz-utstillingen i New York ved å fotografere en kvinne som inspirerer deg og påvirker lokalsamfunnet ditt, for så poste det på på Instagram under hashtaggen #ShareYourHero.

Se også Bortebest.nos sterke fotoserie fra Uganda

 

 

 

 

 

Inga Ragnhild Holst

Oppdragsgivere: Har skrevet for cirka 40 magasiner og aviser, blant annet VG, Hjemmet, NTB Tema, Dagbladet Magasinet, A-magasinet, Dagsavisen, Henne, Kamille, DinSide og mexicanske Gatopardo. Jeg har vært bidragsyter i kokeboken Folk og mat, og i 2014 har jeg bidratt på kokk Ørjan Johannessens kokebok, Min mat.

Favorittsted: New York. Jeg elsker energien. De mange entreprenørene inspirerer meg. Det beste er likevel at jeg kan danse salsa med cubanerne på et hjørne og spise thaisuppe på det neste.

Beste reiseminne: Å kjøre i Sør-Amerika. Trafikkbildet er tidvis loco. Det beste er når vi har fått bilder og intervjuer på harddisken og kan ta en øl, enten det er i landsby i Amazonas eller i en storby som Bogotá, og snakke om dagens opplevelser.

Verste reiseminne: Da min sønn som da var 12 år og jeg ble anholdt av politiet Cuba. Vi ble holdt på politistasjonen noen timer og politiet ville blant annet “fjerne filmen” i kameraet.

[email protected]

Tags from the story
, , ,
Mer fra Inga Ragnhild Holst

Her er vinneren

Og vinneren får en wallsticker full av reiselyst fra Happylines.no
Les Mer