Stille øyeblikk i Lingyin-tempelet i Hangzhou

Lingyin-tempelet-Kina
Sjelenes tilflukt kalles dette tempelet ved byen Hangzhou i Kina. Foto: Inga Ragnhild Holst
Her skal sjelene få tilfluktsrom.

En morgen for noen år siden besøkte jeg byen Hangzhou i Zhejiang-provinsen sørvest for Shanghai.  Her ligger tempelet  Lingyin som er et av de største og rikeste buddhist-templene i Kina. Tempelet ble grunnlagt av den indiske munken Hui Li ti 328 e.Kr. Det er også kjent under navnet Temple of the Soul’s Retreat. Skravling og støy er ikke tillatt. Her skal sjelene få fred. I morgenlyset kom en munk gående gjennom en av hallene og lyset falt vakkert på ham.

Hilsen
Inga

Inga Ragnhild Holst

Oppdragsgivere: Har skrevet for cirka 40 magasiner og aviser, blant annet VG, Hjemmet, NTB Tema, Dagbladet Magasinet, A-magasinet, Dagsavisen, Henne, Kamille, DinSide og mexicanske Gatopardo. Jeg har vært bidragsyter i kokeboken Folk og mat, og i 2014 har jeg bidratt på kokk Ørjan Johannessens kokebok, Min mat.

Favorittsted: New York. Jeg elsker energien. De mange entreprenørene inspirerer meg. Det beste er likevel at jeg kan danse salsa med cubanerne på et hjørne og spise thaisuppe på det neste.

Beste reiseminne: Å kjøre i Sør-Amerika. Trafikkbildet er tidvis loco. Det beste er når vi har fått bilder og intervjuer på harddisken og kan ta en øl, enten det er i landsby i Amazonas eller i en storby som Bogotá, og snakke om dagens opplevelser.

Verste reiseminne: Da min sønn som da var 12 år og jeg ble anholdt av politiet Cuba. Vi ble holdt på politistasjonen noen timer og politiet ville blant annet “fjerne filmen” i kameraet.

[email protected]

Tags from the story
, ,
Mer fra Inga Ragnhild Holst

Bortebest.no i Aftenposten

Barna bør oppleve verden uten filter, mener Vibeke i Bortebest.no. Bamseklubber for...
Les Mer