Kjære Martin Ødegaard

Madrid fotball
Som fotballmamma i Spania sender jeg en varm tanke til mamma'n din Martin.

Gratulerer! Og velkommen til Spania, Martin Ødegaard!

Jeg er fotballmamma, og kan med hånden på hjertet si at jeg forstår hvilken drøm det er som går i oppfyllelse for deg når du i dag blir en del av Real Madrid. Jeg bor i Spania, og er det noe småguttene drømmer om her, så er det nettopp det eventyret du nå tar fatt på.

¡Hala Madrid!

Men jeg er også reisejournalist, og vet at nordmenn kommer til å holde Madrid tettere til brystet fremover takket være deg. Også som reisemål. Derfor skal jeg spare deg for jobben med å gi tips til familie og venner som vil komme og besøke deg. Her er fire ting voksne folk kan finne på i Madrid som de garantert kommer til å elske. Den femte fikser du.

1. Mercado San Miguel

Gammelt marked som har blitt restaurert og gjort om til en flott mathall. Perfekt å gå fra bar til bar inne på markedet, og spise tapas fra forskjellige regioner i Spania. Ligger rett utenfor Plaza Mayor.

Madrid 031 - Kjære Martin Ødegaard

2. Blekksprutsandwich

Plaza Mayor er Madrids mest kjente, åpne plass. Her er det mange restauranter av varierende kvalitet, veldig turistpreget. Anbefaler ikke å spise lunsj her, men heller komme tilbake når solen går ned og spise blekksprutsandwich i de små barene under buegangene, slik som madrileñoene gjør.

Madrid 021 - Kjære Martin Ødegaard

Blekksprutsandwich – en typisk matbit i den spanske hovedstaden.

3. Museumsbesøk

Madrid er kjent for sitt museumstriangel, bestående av ærverdige El Prado, den private kunstsamlingen Thyssen-Bornemisza og min favoritt Reina Sofia.

Reina Sofia huser moderne kunst, og rosinen i pølsa er Picassos ‘Guernica’. Maleriet ble malt av Pablo Picasso i 1937 som et minnesmerke over den baskiske byen Guernica som ble ble bombet av et nazitysk bombefly i de spanske fascistenes tjeneste under den spanske borgerkrigen. Anslagsvis mellom 250 og 1600 mennesker ble drept.

Madrid 061 - Kjære Martin Ødegaard

Museum er et must i Madrid.

4. Shopping

Storbyferie betyr gode shoppingmuligheter, og Madrid er inget unntak.

Kjedebutikker som H&M, Zara, Mango, Pull and Bear, Stradivarius og Bershka ligger tett i tett langs paradegaten Gran Via. For dyre og deilige designprodukter er det jetset-distriktet Salamanca som gjelder. For en mer bohemsk klesstil kan man peile seg inn på distriktene Chueca og Malasaña.

Madrid 041 - Kjære Martin Ødegaard

Jeg har sansen for de små vintagebutikkene i Malasaña-strøket.

Vibeke Montero

 

Oppdragsgivere: Egmont Publishing (Kamille, Kamille Puls, Hjemmet, Foreldre & Barn), Bonnier (Tara, Tara Frisk), Vagabond, Aftenposten, VG, med flere.

Favorittsted: Verdens vakreste by Venezia. Estetikken treffer meg midt i hjertet hver gang, og jeg elsker å bare gå rundt, helst om høsten, og snuse inn lukten av fuktig treverk til lyden av de skvulpende, melketurkise kanalene.

Beste reiseminne: Da jeg møtte mannen min i soloppgangen på Taj Mahal i 1995. Det var tidenes tjukkeste tåke, og selvom vi sto en meter fra den majestetiske bygningen, kunne vi ikke se den. Derfor begynte vi å snakke sammen i stedet…

Verste reiseminne: Da jeg havnet i rettsak i Marokko etter å ha kjørt på en liten jente som brakk benet. Grøss og gru.

[email protected]

Gode debatter er verdifulle. Vi ønsker oss en saklig debatt, og har ikke rom for hets, sjikane eller andre former for netthat. Bortebest fjerner innlegg som vi ikke føler hører hjemme i det offentlige rom.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *